Helyi közélet

2008.04.03. 19:09

Internet tanfolyam nyugdíjasoknak

<p>Hajdúnánás - Huszonnyolc nyugdíjas jelentkezett arra az internet-használói tanfolyamra, amelyet a Hajdúnánási Teleház hirdetett nemrégiben. A tanulni vágyok két turnusban kezdtek ismerkedni a világháló használatával.</p>

Huszonnyolc nyugdíjas jelentkezett arra az internet-használói tanfolyamra, amelyet a Hajdúnánási Teleház hirdetett nemrégiben. A tanulni vágyok két turnusban kezdtek ismerkedni a világháló használatával.

Szilágyi Erzsébet, a teleház vezetője elmondta: tapasztalata szerint a nyugdíjasok körében nagy az érdeklődés, sokan szeretnének e-mailezni a más városban vagy más országban lakó gyermekeikkel, unokáikkal. Sokszor az unokák biztatják a nagyszülőket a számítógép, az internet megismerésére.

Újra indul

A résztvevők 2 turnusban, 3-3 csoportra osztva sajátították el a gyakorlati ismereteket, a teleházban 5 számítógép állt rendelkezésre. Tizenkét héten át, kedden, szerdán és csütörtökön reggelenként találkoztak a nyugdíjasok. A jelentős érdeklődés miatt két újabb tanfolyam indul: az egyik áprilisban, a másik szeptemberben kezdődik. A kezdeményezést az Okkal – Más – Okkal Ifjúsági Egyesület a szomszédos településeken is szeretné megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában