Horgászverseny az első Kemencés kupáért Balmazújvároson

horgászverseny
horgászverseny
A nyáron egy új horgásztó nyílt Balmazújváros határában a Nagylaposi útfélen, horgászás szerelmeseinek számára. A négy hektárnyi területen fekvő horgásztó, aminek hivatalos neve a Kemencés – tó, vasárnap rendezte első hivatalos horgászversenyét – adta hírül portálunknak Csige Sándor helyi tudósítónk.

A horgásztó egyik tulajdonosa Boros Csaba mesélte el, hogy ezzel a tóval egy régi gyerekkori álmuk vált valóra. Szeretnék kihozni a helyből a maximumot, és olyan légkört teremteni, ami minden horgásznak biztosítja az ideális körülményt ahhoz, hogy nyugodtan hódoljanak szenvedélyüknek.

 A vasárnap megrendezésre került első Kemencés kupáért való küzdelemre tíz versenyző jelentkezett. Bár ettől sokkal többen pecáztak ezen a napon, nem mindenki vette a bátorságot, hogy felvegye a versenyt a többiekkel. Ami részben kissé érthető is, hisz volt olyan horgász aki egy kisebb tengerészgyalogos felszereléssel érkezett a küzdelemre. A remek őszi idő is kedvezett a pecásoknak, így már semmi akadály nem hárult az elé, hogy a pontyok, keszegek, kárászok és amurok ne a tóban hanem a pecások hálójában várják meg a verseny végét.

 A kifogott halak súlya volt az, ami ezen a napon döntő volt. Ezek szerint az első Kemencés kupa három dobogós helye így alakult:

  • Első hely – Burai László
  • Második hely – Tar István
  • Harmadik hely – Szabó Gábor

Miközben folyt a zsűrizés és az értékelés, addig az őzpörkölt semmihez nem hasonlítható illata járta be a környéket, illetve a kemencében sült pogácsa is remek alapot szolgált a bográcsban főtt étel elfogyasztása előtt.
Boros Csaba megemlítette még, hogy jelenleg is folyamatban van egy közel egy hektáros terület vízfeltöltése, ami előreláthatólag november elsejére készül el, és amibe már ragadozó halfajták kerülnek.