debreceni egyetem

2020.03.08. 20:47

Határon túli elismerés a debreceni professzornak

Papp Klára a szlovákiai Eperjesi Egyetem díszdoktora lett – írja a hirek.unideb.hu. Az intézmény tudományos tanácsa február 25-ei ünnepi ülésén avatta díszdoktorai sorába a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézetének professzorát.

Fotó: Viktor Zamborsky/hirek.unideb.hu

- Papp Klára professzor asszony az egyik legjelentősebb történész, aki Közép-Európa koraújkori történetével, a 16-18. század gazdasági, társadalmi és kulturális történelmi kérdéseivel, valamint az ebben az időszakban dolgozó fontos családokkal és egyénekkel foglalkozik. – hangsúlyozta Kónya Péter.

Az Eperjesi Egyetem rektora hozzátette: Papp Klára jelentős mértékben hozzájárult az intézmény népszerűsítéséhez és jó hírnevének terjesztéséhez a magyar akadémiai környezetben.

A „doctor honoris causa” cím egy tudományos intézet által odaítélt magas fokú elismerés, amellyel a tudományos életben kimagasló, kivételes személyeket tisztelnek meg – mutat rá a Debreceni Egyetem közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában