Honnan nézhetjük a hétvégi országos Tereprali versenyt megyénkben?

Honnan nézhetjük a hétvégi országos Tereprali versenyt megyénkben?
A Nagyrábé elnevezésű 28 km hosszú szakaszon pénteken 14:30 tól illetve 15:30tól, szombaton pedig 9:30-tól illetve 13:05-től indul a futam.

Az egyes számú nézői pont a település volt strandfürdőjének bejáratánál található, itt helyezkedik el a rajt és a cél is.
A kettes- hármas számút a Nagyrábétól Bakonszeg – Berettyóújfalu felé vezető úton helyezték el egymástól körül-belül 500 méterre. Itt a futamok idején útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.
A négyes számú nézői pont pedig a Liszt Ferenc utcán helyezkedik el.
A szervízparkot a látogatók a helyi művelődési központ parkjában találják.
A Berettyóújfalui szakasz 32 km hosszú, szombaton 8:30-kor, 12:00-kor illetve 15:30-kor indítanak a berettyóújfalui volt katonai lőtérről futamokat, és ugyanide érkeznek vissza a versenyzők. Ezt egyes számú nézői pontnak jelöltük a térképen.
A kettes számú nézői pontot Derecske felől lehet megközelíteni a Földesi úton. A négyes pont ugyanezen úton található, előbbitől 2 km-re. Utóbbihoz azonban csak szombaton tudunk Derecske felől odajutni, pénteken és vasárnap ugyanis lezárják a terület azon részét.
A hármas számú nézői pontot úgy érhetjük el, hogy Derecske felől a Kabai útnak vesszük az irányt, majd balra lefordulunk a behajtón.
A Derecske hosszú elnevezésű szakasz 58 km-en át tart, és a nézői pontokat tekintve nem különbözik a Berettyóújfalu szakasztól, csupán itt a rajt Derecske felé esik.
Itt vasárnap 9:30-kor indul a futam.
A Derecske rövid elnevezésű pályán hat helyről is szemlélhetik a tereprali szerelmesei. Az egyes és kettes nézői pont, vagyis a rajt illetve a cél a Konyári út mellett helyezkedik el. A hármas pont a rajttól 500 méterre található. A Hajdúbagosi buszpályaudvartól egy y alakú elágazás vezet a négyes illetve ötös pontig autózható földúton át.
A hatos pontot pedig Konyár felől a TSZ irányába lévő úton közelíthetik meg a nézők.

 

Térképek:

Nagyrábé

Berettyóújfalu

Derecske hosszú

Derecske rövid