Holttestet találtak, sérültet szabadítottak, avartüzeket oltottak hétvégén a lánglovagok

Akt.:
Holttestet találtak, sérültet szabadítottak, avartüzeket oltottak hétvégén a lánglovagok
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Tűzesetek, belvíz és közúti balesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak az elmúlt hétvégén.

Növényi hulladék égetéséhez riasztották a hajdúszoboszlói tűzoltókat pénteken délelőtt a hajdúszoboszlói Tölgyfa utcába. Az égetést végző személy a tűzoltók felszólítására eloltotta a tüzet.

Lakóházakat veszélyeztetett a felgyűlt belvíz pénteken reggel a debreceni Bayk András kertben. A helyi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vízmennyiséget. Személyi sérülés és anyagi kár nem történt.

Pénteken délután személygépkocsi és kamion ütközött Berettyóújfaluban, a Király-hágó úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítására avatkoztak be, üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Debrecenbe, a Barna utcába hívták a helyi hivatásos tűzoltókat pénteken délután, mivel az egyik társasházban lakó idős személy napok óta nem adott életjelet magáról. A tűzoltók felnyitották a lakás ajtaját, hogy beengedjék a mentősöket, akik a megállapították az idős lakóról, hogy elhunyt.

Kémény izzott, parázslott pénteken este Tiszavasváriban, a József Attila utcán. A tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást, majd átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken késő este kidőlt egy fa a nagyerdei parkban, és teljes szélességében elzárta az utat. A debreceni tűzoltók láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

A debreceni Kartács utcába riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit pénteken éjjel, ahol ételleégés okozott füstöt. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, majd átszellőztették a lakást és a lépcsőházat. Személyi sérülés nem történt.

Debrecenben két alkalommal kellett szeméttároló-tűznél beavatkoznia a debreceni hivatásos tűzoltóknak szombaton. A Vágóhíd utcában egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, a Nyugati utcában egy vízsugárral oltották el a kukában keletkezett tüzet. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ©

Szombaton kora délután Püspökladányba, a Kálvin térre hívták a helyi hivatásos tűzoltókat, ahol a nagy szél megbontotta egy templom tetejének lemezborítását. A tűzoltók a meglazult lemez leszerelésével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Szombaton éjjel két személygépkocsi ütközött össze a Tiszacsege és Balmazújváros közötti úton. Az egyeki tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat három sérültet szállított kórházba.

Fának ütközött és kigyulladt egy személyautó vasárnap délután a 47. számú főút hetedik kilométerszelvényén. Mire kiérkeztek a tűzoltók, a lángokat már eloltották egy poroltó segítségével. A katasztrófavédelem munkatársai áramtalanították a járművet, és kéziszerszámokkal szabadították ki egy sérültet, akit a mentősök kórházba szállították. A beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

Vasárnap délután száraz avar kapott lángra Létavértesen, a Szél utcában, a tűz lakóházat is veszélyeztetett. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték meg az oltást, de a nagy szél okozta tűzveszély miatt a debreceni hivatásos tűzoltók is csatlakoztak a lángok megfékezéséhez. A leégett terület nagysága három hektár, személyi sérülés és anyagi kár nem történt.

Hajdú-Bihar megye tűzoltói tizenhat további alkalommal avatkoztak be a hétvégén avar- vagy aljnövényzet-tűzből eredő káresetnél. Az érintett területek mérete néhány négyzetmétertől húsz hektárig is terjedt, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –