Holttest Hajdúnánáson, tűz az iskolában

Akt.:
Holttest Hajdúnánáson, tűz az iskolában
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – A Vámospércsi úton egy autó motortere lángolt, több pedig helyen faágak okoztak veszélyhelyzetet.

Kigyulladt egy villanyóra szekrény tegnap reggel Debrecenben, egy Angyalföld téri általános iskolában. Mielőtt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, az iskola karbantartója poroltó segítségével eloltotta a tüzet. A tűzoltók átvizsgálták az érintett területet. A beavatkozás idejére közel száz gyermek elhagyta az épületet, majd vissza is tértek az intézménybe.

Kisteherautó motortere égett egy kézi autómosóban Debrecenben, a Vámospércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Lehasadt és kerítésre dőlt egy tíz méter magas fa egyik ága tegnap reggel Létavértesen, az Árpád utcában. A faág veszélyeztette a gyalogos forgalmat, ezért a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították.

Meglazultak a gyökerei, ezért kifordult a földből egy fa Hajdúböszörményben, a Dózsa György körúton. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével eltávolították a fát.

Hosszúpályi külterületén is fa miatt vonultak a tűzoltók, a létavértesi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos egység szintén gépezetes tolólétrával távolította el a lehasadt faágakat, amelyek a közúti forgalmat veszélyezették.

Lakóház és két melléképület lángolt péntek hajnalban Hajdúnánáson, a Kazinczy utcában. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kiérkezésükkor a lakóépület ajtaja előtt egy elhunyt férfit találtak. A tűzoltók több vízsugárral oltották a három külön álló épületet, munkájukat a Hajdú-Bihar megyei műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezési körülményeit a szakemberek vizsgálják – összegezte az ügyeleti híreket a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 4 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.