Holtan került a nejlonba a kislány

Holtan került a nejlonba a kislány
A rendőrség által elrendelt elsődleges igazságügyi orvos szakértői vizsgálat alapján halva született az a csecsemő, amelyet hétfő délután kutyasétáltatók találtak a Tócóvölgyi-lakótelep mögött.

A rendőrség által elrendelt elsődleges igazságügyi orvos szakértői vizsgálat alapján halva született az a csecsemő, amelyet hétfő délután kutyasétáltatók találtak a Tócóvölgyi-lakótelep mögötti bokros területen – tájékoztatott kedden Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő. A nejlonba rejtett kis holttesten nem voltak külsérelmi nyomok.


Nagyobb térképre váltás

Továbbra is várja a rendőrség az anya jelentkezését, a nőnek ugyanis a szakszerű ellátás és a komplikációk megelőzése érdekében feltétlenül el kellene mennie valamelyik kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályára. Az ügyben a rendőrség nem indít büntetőeljárást.

Hajléktalan vádlottak 

Legutóbb tavaly áprilisban, a Nagyerdei Kultúrpark bejáratának közelében hagytak ott egy plédbe csavart fiúcsecsemőt. A gyermek egészséges volt. Mint az őrnagytól megtudtuk, abban az ügyben végül sikerült megtalálni a szülőket – egy hajléktalan párt. – Kettejük ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás, amely jelenleg vádszakban van – mondta Vezendi Jánosné.

Holttest a Borbíró téren

A megyében az utóbbi két évtizedet tekintve – a rendőrség tudomása szerint – egyetlen esetben nem sikerült felderíteni egy magára hagyott újszülött édesanyját. Akkor, 2000. decemberében emberölés miatt kezdtek nyomozást, miután a debreceni Borbíró tér egy szeméttartójában egy olyan újszülött kisfiú holttestére bukkantak, aki minden valószínűség szerint élve látta meg a napvilágot. A holttestet guberálók találták meg. Bár a rendőrség az ország valamennyi egészségügyi intézményét ellenőrizte, s rengeteg egyetemi hallgatót, közelben lakót is meghallgattak, az ügy a mai napig lezáratlan maradt.


Nagyobb térképre váltás

 

RaL

Halva született a Tócó-patak partján talált csecsemő

Halott magzatot találtak Debrecenben