Holoda Péter bronzérmet szerzett Hollandiában

Akt.:
Edzője szerint további sikerek is várhatók még az ifi Eb-n
Edzője szerint további sikerek is várhatók még az ifi Eb-n
Drodrecht – Holoda Péter a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. kiválósága bronzérmes lett a dordrechti Ifjúsági Európa-bajnokságon.

A hajdúszoboszlói kiválóság a magyar ifjúsági válogatott tagjaként már az első nap – július 9-én – rajtkőre állt az 50 méteres pillangóúszásban. Ebben a versenyszámban 54 európai kiválóság mérte össze tudását. Péter országos ifjúsági csúcsa: 0;24.54 a rajtlista besorolása alapján a 6. helyet jelentette számára.

Az előfutamok során 0;24.60-t teljesített, így a 3. helyen várhatta a délutáni középdöntőt.

17 óra 38 perckor rajtolt a középdöntő amelyben az előfutamok alapján a legjobb 16 időeredményt elért úszó versenyezhetett tovább. A szoboszlóiak olimpiai kerettag 18 éves úszója új országos ifjúsági csúcsot úszva 0;24.35-tel szintén a 3. helyen biztosította be a döntőben való indulását.

18 óra 59-kor hangzott fel a dudaszó, amely az 50 méteres pillangóúszás 8 döntőbe jutott versenyzőjének szólt. Peti óriási és szoros küzdelemben a 3. helyet megtartva 0;24.45 bronzérmes lett. Sikerével nagy dicsőséget szerzett Hajdúszoboszló városának, az egyesületének, a volt iskolájának a megye és az ország úszósportjának egyaránt.

Edzője, Ludmány László szerint további sikerek is várhatók hiszen még csak az első napon vagyunk túl.

– Ludmány László –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek