Holoda hetedik lett 50 méter pillangón

Holoda Péter
Holoda Péter - © Fotó: HBN-archív
Budapest – Az idén 117. alkalommal megrendezett győri Úszó Országos Bajnokság második napján, vasárnap délután négy döntőben álltak rajthoz az úszók.

A verseny lebonyolítása teljes mértékben követi a kazanyi világbajnokság menetrendjét annak érdekében, hogy az úszók a lehető legjobban felkészülhessenek a világverseny körülményeire.

100 méteres mellúszásban a címvédő Gyurta Dániel nem indult, a szám magyar bajnoka pedig Horváth Dávid, a Kőbánya Sport Club versenyzője lett. A nők 100 méteres pillangóúszásának fináléjában rendkívül kiélezett verseny alakult ki, végül Verrasztó Evelyn két századmásodperccel hamarabb ért célba Jakabos Zsuzsannánál és Szilágyi Liliánánál, akik így holtversenyben lettek második helyezettek. Az 50 méteres férfi pillangóúszás döntőjébe hajdúsági sportoló is bejutott Holoda Péter személyében. A Hajdúszoboszlói Árpád SE úszója hetedikként ért célba, a számot a címvédő Cseh László nyerte meg. Holoda így értékelt a versenyt követően:

– Szerintem jól sikerült magam formába hozni, csak ez az 50 pille most nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem igazán figyeltem hol tart hozzám képest a mezőny, egyszer néztem be középre, akkor láttam, hogy Laciék eléggé elmentek, aztán a végére kicsit lelassultam. Főleg a gyorsúszó számokra koncentrálok, és azon belül is a száz méterre, meglátjuk milyen lesz.

A 200 méteres női vegyesúszás döntőjében Jakabos Zsuzsanna győzedelmeskedett, aki ezzel a győri úszósport első felnőttbajnoki címét is megszerezte.


Bajnokok

  • 100 m férfi mellúszás: Horváth Dávid (Kőbánya Sport Club)
  • 100 m női pillangóúszás: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC Veolia)
  • 50 m férfi pillangóúszás: Cseh László (Egri Úszó Klub)
  • 200 m női vegyesúszás: Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó Sportegyesület)Sporthírek


hirdetés