Holnap kezdődik a Nemzeti Vágta Budapesten

Holnap kezdődik a Nemzeti Vágta Budapesten
Idén ötnapossá nőtte ki magát a Nemzeti Vágta, már szerdán elkezdődnek a programok Budapesten.

Az első három napon az 56-osok terén kialakított Széchenyi pályán várják az érdeklődőket különféle lovas sportági bemutatókkal és versenyekkel, az Ország Konyhája rendezvényen pedig jellegzetes magyar ételeket és italokat lehet majd kóstolgatni. A Vágta megmérettetéseit a hét végén tartják a Hősök terén, idén számos újdonságot vezettek be- mondta a Független Hírügynökségnek Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke.

Már szerdán megkezdődik az idei, immár harmadik Nemzeti Vágta fővárosi programsorozata. Délelőtt tíz órától este nyolc óráig várják az érdeklődőket az 56-osok terén kialakított Széchenyi pályán. Egyebek mellett különböző lovas sportági bemutatókkal és versenyekkel készülnek a szervezők, de lesznek más programok is. Az Ország Konyhája pedig az ételkülönlegességek mellett borokkal és pálinkákkal is várják a látogatókat. A délelőtti programok ingyenesek, de a versenyekre belépőt kell váltani a lelátókra.

Szombaton lesznek az elődöntők a Hősök terén, a Kishuszár Vágta és este a show-elemet felvonultató Tüzes Vágta gondoskodik majd a jó hangulatról. Vasárnap rendezik a középdöntőket, és akkor lesz a döntő is. A döntő 72 fős lesz. Idén a magyar lófajtákkal indulókat külön díjazzák majd, és idén is lesz jótékonysági sztárfutam. De lesz még egyebek mellett kocsitoló verseny, fogathajtó gyorsasági verseny is.

Idén első alkalommal vidéki előfutamok előzték meg a budapesti programokat. Az utóbbi két hónapban tizenegy vidéki előfutamot rendeztek, ezekre csaknem százhetven településről érkeztek indulók, és csaknem 80 ezer látogatót vonzottak ezek az események.

A Nemzeti Vágta futamgyőzelmi díja egymillió forint, a fődíj pedig 20 millió forint. Tavaly Bácsalmás nyert, a győztes ló National Face volt, a lovas pedig Németh Sándor.

További részletek a www.vagta.hu internetes oldalon olvashatók.

– Független Hírügynökség –