Helyi közélet

2014.06.10. 12:15

Hajdúhadházi fiatalok a menekült gyerekekért

Hajdúhadház, Debrecen - Egy csapat hajdúhadházi fiatal a pünkösdi hosszú hétvége kezdetén pihenés helyett ecsetet ragadott és együtt alkotott.

Hajdúhadház, Debrecen - Egy csapat hajdúhadházi fiatal a pünkösdi hosszú hétvége kezdetén pihenés helyett ecsetet ragadott és együtt alkotott.

A helyszín és az apropó azonban nem mindennapi: a debreceni menekülttáborban a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület látta vendégül a tíz segítő szándékú fiatalt, hogy a menekült gyerekekkel együtt dekorálja ki a tábor sportszobáját.

Hogy honnan is jött az ötlet?

2013 decembere óta Hajdúhadház településen helyi fiatalok szabadidős klubfoglalkozásokat szerveznek a Művelődési Házban saját ötleteik alapján. A filmklub és a rajzműhely mellett a város közösségi eseményein is bemutatkoztak már. Most az első nagy önkéntes akciójukat szervezték meg, most a település keretein túl.

Az önszerveződő csapat június 7-én a közös alkotás és a sportszoba színesebbé tétele mellett sokat játszott a táborban élő gyerekekkel. Kihívás volt a közös nyelv, és hogy az ötletek mindkét csapatnak tetszenek-e majd, de az eredmény magáért beszél! A tartalmas nap pedig nem múlhat el folytatás nélkül: legközelebb a hajdúhadházi fiatalok látják vendégül a menekült gyerekeket egy közös sporteseményre.

A fiatalok munkáját a debreceni Életfa Segítő Szolgálat Egyesület támogatja az „Együtt Hajdúhadház közösségért” program keretében a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával.

Köszönjük Sándor Kornélnak és a Menedék Egyesületnek az élménydús napért!

- Kemeri Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában