Hollandia is a nyolc között van

Hollandia is a nyolc között van
A narancsosok esélyeshez méltóan szerepelnek eddig: hazaküldték a szlovák válogatottat.

Az egyik legsimább nyolcaddöntőnek ígérkezett a hétfő délutáni Hollandia–Szlovákia összecsapás, amelyen az oranje végül nyerni tudott, de a második félidőben több komoly szlovák ziccer is kimaradt.

Góllá érett

Nagy iramban kezdtek a csapatok, előbb Jendrisek, majd Sneijder veszélyeztetett távolról, később van Persie fejelt kevéssel mellé. A 18. percben góllá érett a hollandok fölénye, Arjen Robben lépett meg a jobb oldalon, befelé cselezett, majd kilőtte bal alsó sarkot.

A gól megfogta Szlovákiát, ellenfelét pedig megnyugtatta, ám a félidő végére fölénybe kerültek északi szomszédaink – különösebb eredmény nélkül.

A szünet után ismét holland rohamok következtek, de vagy a németalföldi csatárok tévesztettek célt, vagy Mucha védett bravúrral. A hetvenedik perc táján újra a szlovákok következtek, három alkalommal is kihagyták a szinte kihagyhatatlant: Kucka, Stoch majd Vittek rontott gólhelyzetben.

Ahogyan az lenni szokott, megbosszulta magát a helyzetek elherdálása, nagy védelmi hibát követően Sneijder lőtt gólt. Ezzel eldőlt a találkozó, bár a végén Vittek még belőtt egy büntetőt, Hollandia jutott be a legjobb nyolc közé.


Hollandia–Szlovákia 2–1 (1–0)

Durban, Durban Stadion, 61 ezer néző, v.: Undiano (spanyol).

Hollandia: Stekelenburg – van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – de Jong, van Bommel – Kuyt, Sneijder (Afellay, 92.), Robben (Elia, 71.) – van Persie (Huntelaar, 80.).

Szlovákia: Mucha – Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik (Jakubko, 88.) – Weiss, Kucka, Stoch – Hamsik (Sapara, 87.) – Jendrisek (Kopunek, 71.), Vittek.

Gólszerzők: Robben (18.), Sneijder (84.), illetve Vittek (94., 11-esből).

Sárga lap: Robben (31.), Stekelenburg (93.), illetve Kucka (40.), Kopunek (72.), Skrtel (84.).

Hírek a foci VB-ről