Hölgyek nyilatkoztak arról, hogy milyen érzés nőnek lenni a mai világban

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Nőnapkor rádöbbentünk, hogy sokak szerint már nem “divat” többé megünnepelni március 8-át. Nevezzenek minket régivágásúnak, de mi igenis ragaszkodunk a hagyományokhoz. Ez vezetett a következő kérdésünkhöz, hogy vajon jó dolog-e ebben az emancipáltnak nevezett világban nőnek lenni.


– A családom, barátaim és a munkatársaim teszik a női létemet boldoggá. Úgy érzem, ha segítek a közeli hozzátartozóimon, a jó dolgok megtérülnek – mondta Vass Istvánné.

1-1 Vass Istvánné ©

– Sokat változott a világ, a dolgozó nőknek nehezebb boldogulniuk manapság. Kevesebb segítséget, támogatást kapunk, és szülés után kihívást jelenthet újra elhelyezkedni – válaszolta Enyedi Aranka.

Enyedi Aranka Enyedi Aranka ©

Szalontai Tímea úgy látja, nőnek lenni tökéletes a mai világban. Elégedett azzal, hogy nőnap alkalmából mennyi köszöntést kap.

Szalontai Tímea Szalontai Tímea ©

– Ugyanolyan ez a nap, mint a többi. Bár a férfiak többet kedveskednek nekünk, a napi programomon ez nem változtat semmit – fejtette ki véleményét Molnár Vivien.

Molnár Vivien Molnár Vivien ©

Barátnője, Vizi Bianka úgy fogalmazott, nemcsak nőnapon, hanem az év többi napján is több figyelmességre lenne szükség a másik nemtől.

Vizi Bianka Vizi Bianka ©

Szűcs Nikolett nem érzi hátrányát annak, hogy nő. Szerinte a nők és a férfiak manapság ugyanúgy képesek érvényesülni.

Szűcs Nikolett Szűcs Nikolett ©

HBN-FL | Fotó: Derencsényi István