Sport

2013.03.29. 10:48

Olaszországi és szlovákiai tornán a debreceni hokisok

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub 12-14 évesekből álló kölyök csapata március hónapban két rangos nemzetközi jégkorong tornán is pályára lépett.

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub 12-14 évesekből álló kölyök csapata március hónapban két rangos nemzetközi jégkorong tornán is pályára lépett. Március 8-12-e között az olaszországi Alleghe városában a hazaiak öt regionális válogatottjával mérték össze az erejüket Máthé Csaba tanítványai. A kiváló csapatokat felvonultató, színvonalas tornát végül a Veneto csapata nyerte. A mieink a negyedik helyen végeztek, miután három vereség mellett 1-1-es döntetlent játszottak Piemonte válogatottjával és 4-2-re legyőzték Lombardia csapatát. A meccsek végén büntetőpárbajban lehetett plusz pontokat szerezni. Ebben a debreceniek bizonyultak a legjobbnak, valamennyi ellenfelüket legyőzték.

A csapat edzője értékelésében kiemelte a jó hozzáállást, azt, hogy fegyelmezetten, sikeréhesen játszottak, igazi csapatként működtek a fiúk, bár igen erős ellenfelekkel kerültek szembe. A torna legjobb hátvédjének Kiss Tamás bizonyult, aki teljesítményéért különdíjat vehetett át.

Március 23-24-e között Michalovcébe látogatott el a csapat, ahol a debreceniek már évek óta állandó vendégnek számítanak.

A hat csapatos tornát a házigazda, HK Mládez Michalovce együttese nyerte. A mieink mérlege két győzelem, két döntetlen és egy vereség volt, ami a harmadik helyre volt elegendő. A csapat döntetlenre hozta a későbbi tornagyőztes elleni mérkőzését. A torna legjobb kapusának a debreceni Csuka Marcellt választották. A legjobb góllövőink Tar Péter és Rácz Kristóf voltak 3-3, valamint Szabó Zalán, Kozma Ferenc és Filep Zsombor 2-2 találattal.

Máthé Csaba a tornát követőn úgy nyilatkozott, hogy nem felhőtlenül boldog, mivel problémák adódtak a helyzetkihasználással. „Ha egy kicsit jobban összpontosítunk – mondotta - előrébb is végezhettünk volna. A mutatott játék azonban biztató volt, örülök, hogy a fiúk kitettek magukért, mindenki igyekezett a legjobbat kihozni magából. Hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, ráadásul az olasz és a szlovák szervezők mindent megtettek azért, hogy a tornák szép élményként maradjanak meg a résztvevők emlékezetében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!