Hol is kezdjük a szombatot?

Hol is kezdjük a szombatot?
Debrecen – Benéztünk az egyetemi 3D-nyomtatás kulisszái mögé, utánajártunk, mi bűzlik Nagymacson, de az is kiderült, pontosan hogyan vizsgálják meg a hozzánk belépő migránsokat. Összefoglaljuk a szombatot, tartsanak velünk!


Még Asimov is csettintene arra, amit az egyetemen csinálnak

A Debreceni Egyetemen nem viccelnek: az egyik 3D-s nyomtatóval nyomtattak egy másikat. A szakember szerint akár szerveket, végtagokat is lehetne így gyártani.

egyetem


Bűzbe „fullad” a Virágkarnevál?

A nagymacsiak már-már beletörődtek abba, hogy a sertéstelep tönkreteszi az életüket. A bűzt árasztó sertéstelep a bekötőút mellett van, melynek bejáratával szemben – attól alig 500 méterre – található a legszélső nagymacsi utca, takaros kertes házakkal.

karneval


Egy sárazsadányi család többszörös tragédiája

Szerdán délután Sárazsadányban egy elektromos motorkerékpárral közlekedő férfi egy autónak ütközött. A középkorú férfit mentőhelikop- terrel szállították kórházba. A sors keserű fintora, hogy a balesetben életveszélyesen megsérült férfi ugyanaz, aki július közepén a 37-esen történt halálos balesetben elvesztette a feleségét és egyik fiát.

s1


Pad dőlt és ablak tört Hajdúsámsonban

A debreceni rendőrök három hajdúsámsoni férfival szemben indítottak nyomo- zást garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Már a határon megvizsgálják a belépő menekülteket

Már az átlépés helyszínén elindítja a rendőrség az idegenrendészeti eljárást a migránsok ellen, a külföldieket 36 órára (előtte kétszer 12 órára) előállítják illetve visszatartják. Ez idő alatt a rendőrség orvosi szolgálata megvizsgálja az illegális bevándorlót, és ha bármilyen intézkedés kell, azt megteszi.

menekultek


Jól csinálta a falu? Bűnhődjön!

Kistelepülési polgármesterek körében alaposan felkorbácsolta az indulatokat a hír, mely szerint a túl sikeres közmunkaprogram visszaüthet, hiszen a javuló munkanélküliségi ráta miatt a falut kizárhatják a halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) települések sorából.

falu