Helyi közélet

2012.12.10. 11:36

Kerékpáron a Tóciból a belvárosba

Debrecen - Garanciális problémák miatt csúszott eddig a bicikli út átadása.

Debrecen - Garanciális problémák miatt csúszott eddig a bicikli út átadása.Ezen a héten fejeződik be a műszaki átadása a Tócóskertből a Hatvan utcán át a belvárosba vezető kerékpárútnak, tavasszal más csak a növénytelepítésre kerül sor - jelentette be Kósa Lajos hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A polgármester azt is elmondta, hogy ezzel mintegy 40 ezer embernek teremtettek lehetőséget, hogy a lakótelepről közvetlenül a belvárosba biciklizhessenek biztonságos körülmények között. A július 11-én elkezdett szakasz november közepére elkészült ugyan, de garanciális problémák miatt az átadás átcsúszott mostanra - tette hozzá a polgármester.

A 85 százalékban uniós támogatással nettó 103,6 millió forintból megvalósított 1291 méternyi szakasszal már 39 ezer 426 méterre nőtt a kerékpárutak hossza Debrecenben. Még további 15 kilométer megépítését tervezi a város, amivel valamennyi külső városrész össze lesz kötve a belvárossal, illetve megvalósul az egyetemi campusok közötti összeköttetés is. Ami a forgalomnak hivatalosan e héten átadandó szakaszt illeti, tavasszal a nemzeti bank előtt a járda és a kerékpárút közé, illetve a párhuzamosra átalakítandó parkolósáv és a kerékpárút közé 15 fát, 550 darab, összesen 110 négyzetméternyi cserjét ültetnek és kialakítanak még 4 kerékpártárolót is.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában