Hokihét – Kovács Csaba: nagyon hasznos hetünk volt

Budapest – Nagyon hasznos hetet zárt a magyar jégkorong-válogatott a Kanada elleni barátságos mérkőzéssel és az azt követő nemzetközi tornával – Kovács Csaba csatár szerint.

A 32 éves játékos az M4Sport Sportreggeli című hétfői adásában elmondta: a tornán második helyen végzett csapat fejlődését szolgálta az elmúlt hét, láthattak ellenfeleket a jövő áprilisi divízió I/A-világbajnokságról, ezen kívül Rich Chernomaz szövetségi kapitány sok új játékost próbálhatott ki.

“Az edzői értékelések szerint jól dolgoztunk, jó volt a munkamorál, és például a stabil A-csoportos dánokat is sikerült legyőzni. Az ilyen tornákon nem mindig az eredmény legfontosabb. Persze nyerni szerettünk volna” – tette hozzá a 173-szoros válogatott hokis, aki a nemzeti csapatban eddig 36 gólt ütött és 57 pontot szerzett.

A nyáron a Fehérvártól a MAC Budapesthez szerződött Kovács Csaba szerint nemes teher az, ami a válogatotton van, és cél, hogy a csapat a közeljövőben a korábbinál gyakrabban jusson fel a 16 együttest felvonultató élvonalba.

“Szeretnénk hozni azokat az eredményeket, amelyekkel meg tudunk felelni a szurkolóinknak. Harcos, fiatal, megújult társaság a mienk. Jó értelemben feszültség van a nagy keret miatt. Mi, idősebb játékosok érezzük, hogy versenyhelyzet van a csapatba kerülésért” – tette hozzá Kovács, aki az aktív játékosok között a válogatottság számában az első, a gólokat és a pontokat illetően pedig a második helyen áll a rangsorban.

A válogatott a Hokihét során kedden barátságos mérkőzésen 5-1-re kikapott Kanadától, majd a tornán előbb a lengyeleket 2-1-re, majd a dánokat 3-1-re győzte le. A vasárnapi döntőben aztán az olimpiai résztvevő dél-koreaiak 3-2-re diadalmaskodtak.

A Chernomaz-csapat februárban a Koreai Köztársaságba utazik ötkarikás tesztversenyre, de azt még nem lehet tudni, hogy akkor kikre számít a szövetségi kapitány.

“Van még kérdőjel, hiszen Rich Chernomaz akkor nem szeretné megzavarni a bajnoki rájátszásra készülő klubokat. Így nem lehet még tudni, kik utaznak Dél-Koreába” – mondta Kovács Csaba.

– MTI –
hirdetés