Hőkamera buktatta le a határsértőket – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hőkamera buktatta le a határsértőket – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 2 főt pedig az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt.

Az egyenruhások 41 személyt állítottak elő, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely súlyos sérüléssel végződött.

Egy debreceni sportáruház biztonsági őre 2014. február 24-én 19 óra körüli időben telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, mert az üzletben felfigyeltek egy nőre, aki három nadrágot rejtett a kabátja alá, majd a pénztártól fizetés nélkül távozott. A járőrök a helyszínen elfogták a helyi lakost, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol meghallgatását követően őrizetbe vették. A 46 éves nő tulajdon elleni szabálysértés – lopás – miatt 72 órán belül bíróság elé áll.

Az ártándi határátkelőhely stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két afgán állampolgárral szemben, akiket 2014. február 24-én 22 óra 45 perckor fogtak el a járőrök, mivel illegálisan akartak az ország területére bejutni. A 25 és 18 éves férfiak – akik elmondásuk szerint az autók fényét követték – magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértése miatt előállították őket a kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára vitték őket.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –