utazva fogyni

2020.01.23. 13:14

Elegánsan szúrt oda Norbinak a DKV

Ennyi kalóriát égethetünk közösségi közlekedéssel.

Kőtömbként csobbant bele Schobert Norbi vasárnapi monológja a magyar internet állóvizébe: a fitneszguru egy Facebookon megosztott videóban fejtegette, szerinte a magyar házasságok a nők szülést követő testsúly-változásai miatt mennek tönkre. (Arról, hogy ez a jelenség pontosan hogyan csapódott le a közösségi médiában, és milyen hatásai lehetnek, ebben a cikkünkben olvashatnak.)

Norbi szavait szerte a világhálón rengetegen kritizálták, ki vehemensebben, ki visszafogottabban. Nemrég például a Debreceni Közlekedési Vállalat posztolt Facebook-oldalára egy frappáns bejegyzést, melyet jól láthatóan ezzel az üggyel kötöttek össze: arról van benne szó, ki mennyi kalóriát égethet a közösségi közlekedéssel.

„Egy 75 kilogrammos ember egy óra állással körülbelül 155, míg üléssel csak 120 kalóriát éget el. Az átlagos utazási idő járatainkon 20-30 perc, ez idő alatt 52-75 kalória égethető el. Tehát ha velünk utazol, ne ülj le és máris tettél az alakodért! Ne feledd! További plusz kalóriát égetünk a járműre történő fel- és leszálláskor, vagy a megállóhelyre való gyalogláskor… :) AJÁNLJUK a közösségi közlekedést várandósság előtt, közben és után, 0-100 éves korig, házasság előtt állóknak, friss házasoknak, régóta házasságban élőknek, súlytól és testalkattól függetlenül MINDENKINEK!” – olvasható az iróniától egyáltalán nem mentes bejegyzésben, melyhez villamoson készített esküvői fotókat is csatoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában