Hogyan védjük notebookjainkat

Hordozható eszközeinket óvni kell a mindennapi sérülésektől. De nem mindegy, milyen módon. Sok felhasználó laptopját táskában hordozza magával, az iskolakönyvek, vagy épp az ebédje és az üdítője közzé zsúfolva.

Azonban ezek a megoldások, nem tesznek jót eszközeinknek, hisz karcolódnak, sérülhetnek és rosszabb esetbe meg is hibásodhatnak, a nem megfelelő táska nélkül.

A mobilx üzletében (Debrecen, Kossuth u. 8.) járva különböző méretű és márkájú laptop és netbook táskákat tekinthetünk meg. De hogy is vásároljuk számunkra megfelelő táskát? Lássuk mik a követelmények:

Elsősorban tökéletes védelmet kell biztosítani készülékünknek és a hozzátartozó kiegészítőknek is. Fontos, hogy külön zsebek legyenek a töltőnek, egérnek, hisz legtöbb esetben, ha ezeket közvetlenül a készülék mellé helyezzük, akkor elég csúnyán nézhet ki majd a notebookunk.

Másodsorban fontos a kényelmes, de kinézetre mégis jó kialakítás. Olyan táskát válasszunk, amely nem csak kényelemre, hanem kinézetre is megfelelő számunkra, hisz naponta kezünkben, vagy vállunkon fogjuk hordani. Fontos tudnunk, hogy ezekből a táskákból léteznek válltáskák és hátizsákok is. A kisebb készüléknek pedig tökéletes kialakítású tokokat kínálnak a gyártók.

A megfelelő méret kiválasztásához, tudnunk kell, hogy mekkora kijelzővel rendelkezik notebookunk és mennyi kiegészítőt akarunk magunkkal hordozni.

A 10”-12”-os készülékeknek választhatunk külön erre a célra kialakított tokokat, így ezekkel könnyedén védhetjük készülékeinket. Azonban nem csak tokot, hanem táskát is kaphatunk kicsi, hordozható készülékünkhöz. A mobilx a 10”-os netbookoknak a Case Logic netbook táskákat ajánlotta, kialakítása és színes megjelenése miatt. A nagyobb netbookoknak (11-12”) a Port márkajelzésű táskák az ideálisak, ezek közül is kiemelnénk a Port Shanghai táskát, amely kényelmes vállpánttal van ellátva.

A 12”-14”-os notebookok védelmében már erősebb masszívabb táskákat találunk. A Case Logic ebben a kategóriában is megállja a helyét. Legkiemelkedőbb és egyben legszolidabb kivitelű a Case Logic PBCI-112G sötétszürke színben, fekete vállpánttal ellátva. Kompakt és egyedi tervezése, párnázott vállpántja és puha, kényelmes füle igazán hordozhatóvá teszi.

 

 

 

 

15”-16”-os laptopokhoz a mobilx munkatársai több márkát is felsorakoztatott számunkra. Míg a Port Seoul táskát fekete színe miatt üzletembereknek, a Case Logic ULA-116G jelzésűt leginkább fiatalos kialakítása miatt ajánlották. De ebből a méretből van a legtöbb és itt tényleg az döntheti el a vásárlást, hogy melyik tetszik leginkább számunkra.

 

A 17”-tól nagyobb kijelzővel rendelkező notebook hordozása már nem egyszerű. A méret és a súly sem mindig megfelelő arra, hogy mindennap magunkkal vigyük, azonban a Case Logic fekete színű VNC-218 jelzésű táskája igazán nagy meglepetést szerezhet, hisz párnázott és elválasztóval ellátott belső résszel rendelkezik, a kisebb laptop méreteihez is igazodva. Maximum 18”-os laptop fér el benne és igazán kényelmes megoldást kínál a hordozásra.