Hogyan mutathatjuk be gyermekeiknek, milyen veszélyes a dohányzás?

Akt.:
Hogyan mutathatjuk be gyermekeiknek, milyen veszélyes a dohányzás?
A Tócóskerti Óvoda ezen a héten minden lehetőséget megragadott, amelyek segítségével bemutathatta az apróságoknak azt, hogy miért káros a dohányzás.

– Habár “csak” a csütörtöki nap a Dohányfüstmentes Világnap, nálunk egész hetes programmá fejlődött, hiszen ezen a héten minden nap foglalkoztak az óvónők ezzel a témával. Meséket hallgathattak az óvodások a dohányzás káros hatásairól, vagy akár egy sétán is megfigyelték, hogyan szennyezik a környezetet az eldobált csikkek – osztotta meg portálunkkal Báthory Csabáné, vezetőóvónő.

A Dohányfüstmentes Világnapon szakértők is érkeztek a Tócóskerti Óvodába, akik az óvónőkkel karöltve mutatták be a gyerekeknek, milyen károkat okozhatna  szervezetükben a dohányzás . Nézze meg videónkon!

Nézze meg a videót!

 

Nézze meg a képeket!

Az óvónők sokrétű ténykedése kiemelten fontos, hiszen világszerte több mint egy milliárd ember fújja nap mint nap a füstöt. E káros szenvedély jelenleg több, mint 3 millió ember halálát okozza évente. A dohányosok nagy többsége 18 éves kora előtt már kipróbált valamilyen dohányterméket.

A 13 évesek között már 50 százalékos az arány, 10 kezdő középiskolásból pedig már 7 cigarettázott. A 12-14 éves lányok 7, míg a fiúk 12 százaléka dohányzik, a szülő korban lévő, 18-30 éves nőknek pedig a 42 százaléka. Minden ötödik gyermek egy doboz cigarettát szív el passzív dohányosként egyetlen hétvége alatt. Ezen számom tükrében kiemelkedő jelentőségű az, hogy már óvodás korban szembesüljenek a gyermekek a káros hatásokkal és megfelelő alapokat kapjanak ahhoz, hogy később elutasítsák a cigarettát.

HAON