Hogyan éljünk bátran?

Dr. Almási Kitti
Dr. Almási Kitti - © Fotó: Archív
Debrecen – Dr. Almási Kitti előadását hallhatjuk a debreceni Nyitott Akadémián október 13-án.

Napok alatt a sikerlisták élmezőnyébe került dr. Almási Kitti vadonatúj, Bátran élni című könyve, melyben a népszerű pszichológus azt vizsgálja, hogy miként küzdhetjük le az életünket beszűkítő félelmeket és gátlásokat. Az azonos témájú debreceni előadás kihagyhatatlan programnak ígérkezik, hiszen ahol eddig elhangzott, mindenütt vastapssal köszönte meg a közönség.

Sokan szenvedünk attól, hogy vágyunk valamire, van valamilyen ambíciónk, vagy kilépnénk abból, ami fojtogató a számunkra, de azt érezzük: úgysem sikerülne, sőt, esetleg még rosszabb helyzetbe kerülnénk, mint most vagyunk. Ezért inkább meg se próbáljuk, megmaradunk az állóvízben vagy a szenvedésben. Közben talán utáljuk magunkat, amiért gyávák vagyunk változtatni, de az önutálat még nem ad erőt, lendületet.

Ilyen helyzetben fontos egyrészt felkutatni, hogy miből erednek a félelmeink, gátlásaink (hiszen azok sokszor a múlt fájdalmas élményeiben gyökereznek), másrészt tudatos munkával csökkenteni erejüket, hogy ne akadályozzanak bennünket céljaink elérésében.
De hogyan tegyük? Erre a kérdésre igyekszik választ adni dr. Almási Kitti, rengeteg lehetséges eszközt adva hallgatói kezébe. A nehéz témát a pszichológusnő jó humorú, sodró előadói stílusa oldja és teszi élvezetessé.

HBN