Hogyan boldogul a nyelvtanulással?

Akt.:
Hogyan boldogul a nyelvtanulással?
Debrecen – “Az iskolában nem túl jól tanítják a nyelveket, nekünk is minden évben más tanárunk volt, így pedig nehéz” – válaszolta a fenti kérdésre az egyik diák.

– Kissé nehézkesen megy, jelenleg angolt tanulok, azt is leginkább könyvekből. Emellett alapszintű németet tanultam még, de nem tetszett – válaszolta Mányi Ivett.

manyi_ivett

Mányi Ivett

– Sajnos nekem is kissé nehezen megy, de épp ezért szoktam feliratosan sorozatokat nézni, az segít valamennyit. Az iskolában nem túl jól tanítják a nyelveket, nekünk is minden évben más tanárunk volt, így pedig nehéz – fejtette ki Darányi Réka.

daranyi_reka

Darányi Réka

Bodnár Antal angolt tanult, nagyon jól megy neki, de ez annak köszönhető, hogy sok filmet nézett, illetve olvasott angolul, valamint több külföldivel beszélt. Szerinte így lehet igazán megtanulni egy nyelvet.

bodnar_antal

Bodnár Antal

– Angolt és németet tanulok. Az előbbi jobban megy, de ott is lenne még hová fejlődnöm, mivel nem vagyok benne a legjobb. Most a szókincsem bővítésén dolgozom – mondta Kálucz Sára.

kalucz_sara

Kálucz Sára

– Németet és angolt tanulok, azokat is filmekből leginkább. A szókincsem fejlesztése az elsődleges, ebben pedig nagy segítség, ha külföldi emberekkel is tudok beszélni – osztotta meg velünk Gál Tamara.

gal_tamara

Gál Tamara

Paliga Zsanett angolul és finnül tanult, de mivel reálbeállítottságú, így számára nem olyan könnyű. Eddig leginkább hanganyagokból és filmekből tanult, azt érdekesebbnek tartotta, mint a könyveket.

paliga_zsanett

Paliga Zsanett

HBN|Fotók: Matey István


Nyelvet tanulni csak kreatívan lehet!

A felsőoktatási felvételihez előírt nyelvvizsga kötelezettség feladja a leckét…