Hogy volt szíve meglőni a gólyát?

Akt.:
Hogy volt szíve meglőni a gólyát?
© Fotó: Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány
Hajdúszoboszló – Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában – számolt be Facebook-oldalán az elkeserítő esetről a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány. A madár sétált, amikor rátaláltak, képtelen volt elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott.

A gólya bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódott. Csontjai eltörtek, ezért a hortobágyi szakemberek előkészültek a műtétre, és röntgenfelvételt készítettek. Megdöbbentek, amikor a képen meglátták a sörétszemeket.

golya2Fotó: Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

A gólya már jobban van, sérüléseit elláttuk, valamint a lövedékeket is eltávolítottuk, hogy átadhassuk a rendőrségnek – olvasható a madárkórház által közzétett posztban.

golya4Fotó: Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

Teljesen le vagyunk döbbenve”

– írták a történtekről a Madárkórház szakemberei, akik hozzátették, hogy idén a parlagi sas után ez már a második fokozottan védett faj, amelyet vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítettek meg. És akkor sok más, nem „fokozottan”, de szintén védett madárról még nem is beszéltünk…