Hogy szebbé tegyék a húsvéti ünnepi hetet

Akt.:
Hogy szebbé tegyék a húsvéti ünnepi hetet
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Négyszáz csomag adományt osztottak szét a rászorulók között.

A húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan csomagátadást és ételosztást tartott közösen hétfő délelőtt a Debreceni Karitatív Testület és a Szent Anna Főplébánia Caritas Szervezet Nappali Intézménye.

Köszöntőjében Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke hangsúlyozta, ezek az ajándékcsomagok annak a szeretetnek és összefogásnak a megtestesülései, amit a karitatív testület a többi társintézménnyel együtt képvisel.

Fotó: Molnár Péter

– Jézus Krisztus utolsó földi hete hullámhegyekkel volt tele – virágvasárnap ünnepelték, pénteken pedig megfeszítették. Azért vagyunk ma itt, mert Jézus elmondta, eljön majd az a nap, amikor juhok és kecskék képében kettéválasztja az emberiséget. Azokra, akik enni adtak az éhezőknek, és akik nem; akik öltöztették a ruhátlanokat, és akik nem; akik látogatták a betegeket, és akik ezt nem tették.

Iránymutatás

A tartós élelmiszerből álló (liszt, cukor, rizs, tartós tej, margarin, tészta, egységenként mintegy 2500 forint értékben) 400 csomagot nyugdíjasok, nagycsaládosok és állami gondozásból kikerült fiatalok kapták, míg a 70 adagnyi meleg ételt a hajléktalanoknak szolgálták fel. Múlt héten már szétosztottak 200 adományt, pénteken pedig ismét a fedél nélkül élők kapnak majd még 80 szeretetcsomagot.

Fotó: Molnár Péter

Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, a húsvét a keresztény Európa legnagyobb ünnepe.

– A kereszténység 2000 éve egy nagyon világos és egyértelmű iránymutatás a számunkra. Amikor szeretetről, adakozásról, önzetlenségről beszélünk, jó, ha tudjuk, hogy ez a keresztény Európa sajátja, és más vallások erre kevésbé érzékenyek. Meg kell becsülnünk ezt a világot és kultúrát, mert ami most érték, nem szabad, hogy eltékozoljuk, nem szabad, hogy a jövőt ilyen értelemben feléljük – fogalmazott a képviselő.

Az eseményt a Debreceni Népi Együttes ifjúsági csoportjának fellépése színesítette.

MSZ