Hogy sikerült a magyarérettségi?

Hogy sikerült a magyarérettségi?
© Fotó: Matey István
Debrecen – Hétfőn több ezer diák ült asztalhoz Hajdú-Biharban, hogy számot adjon arról a tudásról, amit az évek alatt magyar nyelv és irodalomból összeszedett. Négy tanulót kérdeztünk meg, hogy sikerült az érettségije.

Borsi Péter, tanuló

borsi_peter

Azt gondoltam, nehezebb lesz. A szövegértést gyorsan megoldottam, így több időm maradt az érvelésre. Utóbbinál meglepő volt, hogy mesét kaptunk novella helyett, de megbirkóztam a feladattal.

Leitner Dorka, tanuló

leitner_dorka

Előzetesen rosszabbra számítottam. Szerencsére nem lett igazam, emiatt hamarabb végeztem mindennel, és így jutott idő mindent alaposan átnézni. Annak örültem, hogy a verselemzést ki tudtam váltani a mesével.

Pintér Tifani, tanuló

pinter_tifani

A magyartól nem féltem, a keddi matektól jobban tartok. A szövegértés viszonylag könnyűnek bizonyult, de volt pár kérdés, amit alaposan át kellett olvasni, hogy átjöjjön, mit is akartak a feladatsor összeállítói.

Mónus Olivér, tanuló

monus_oliver

Inkább reál beállítottságú vagyok, így az első részével akadt egy kis gondom az idő szűkössége miatt, de ezt leszámítva szerintem jól meg tudtam oldani. A második rész kifejezetten könnyű volt, sokat lehetett írni róla.

HBN|Fotók: Matey István


Érettségi a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában
Debrecen - Pontban reggel nyolc órakor tollat ragadhattak a maturálók. Hajdú-Bihar megyében összesen 6 419 jő jelentkezett érettségi vizsgákra, amely 24 214 vizsgafeletet jelent. Az idei évben 2 314 emelt szintű és 21 ezer 873 középszintű felet várható. Emelt szinten 57 tantárgyból, közép szinten...