Hogy nyitott könyv legyen…

Debrecen – Közbeszerzési aktualitások címmel szervezett konferenciát a kamara és a kormányhivatal.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy tájékoztassa az érintett vállalkozásokat a november elsején életbe lépett új közbeszerzési törvényről.

Helyzetbe hozni

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Rácz Róbert kormánymegbízott köszöntője után dr. Császár Dániel Gergely, közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy fontos cél a közbeszerzési eljárások egyszerűsítése és a magyar kis- és középvállalkozások (KKV-k) helyzetbe hozása. A Miniszterelnökség képviseletében dr. Kovács László főosztályvezető az új közbeszerzési törvény alapvető változásairól, az eljárások egyszerűsítéséről tájékoztatta a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a változtatások fő céljai között szerepelt az adminisztratív terhek csökkentése és a kis- és középvállalkozási szektor részvételének közbeszerzési eljárásokban való segítése. Előadásában kitért a jogorvoslati eljárási szabályok főbb változásaira is.

Dr. Bíró Boglárka, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Minőségellenőrzési Osztályának vezetője a lefolytatott közbeszerzések leggyakoribb hibáira hívta fel a figyelmet és bemutatta az ellenőrzési tapasztalatokat az auditok eredményeinek feldolgozásával.

Dr. Kisely Alexandra, az Ész-Ker Kft. képviseletében az új közbeszerzési törvény alkalmazására igyekezett felkészíteni a hallgatóságot, az alkalmassági feltételeket, az igazolások és dokumentálások egyszerűsítését emelte ki. A rendezvény célja az interaktivitás volt, melynek megfelelően a fórum keretében tematikus műhelymunka folyt, a résztvevőknek lehetősége nyílt megvitatni a közbeszerzési tárgyú kérdéseiket a szakértőkkel.

HBN
hirdetés