szon-sportoldal

2008.05.16. 14:02

Koeman a görögök ellen debütál

<p>Kezdődik az U 19-es Eb-selejtező, az A válogatott szombaton a görögökkel játszik.</p>

Erwin Koeman irányításával hétfőn találkozik a magyar labdarúgó-válogatott kerete a gödi edzőtáborban. A bajnoki hajrá miatt kivételesen nem számít az 1-4. helyezett csapat játékosaira.

A keret

Kapusok: Fülöp (Sunderland), Köteles (Diósgyőr), Sebők (Fehérvár).
Védők: Szélesi (Strasbourg), Csizmadia (Mattersburg), Bodnár (Salzburg), Bodor (Roda), Juhász (Anderlecht), Vanczák (Sion), Lőw (Hoffenheim), Vaskó (Bristol), Kádár (Newcastle).
Középpályások: Huszti (Hannover), Dzsudzsák (Eindhoven), Gera (West Bromwich Albion), Hajnal (Karlsruhe), Vadócz (Nijmegen), Tóth B. (Genk), Dárdai (Hertha), Filkor (Grosseto).
Támadók: Ferenczi (Barnsley), Orosz (Innsbruck), Priskin (Watford), Németh K. (Liverpool).

Először a váci stadionban edzenek nyilvánosan. Szombaton 19 órától a Puskás Ferenc Stadionban Görögország ellen játszanak barátságos mérkőzést, a hónap utolsó napján pedig Horvátország lesz a következő rivális.

Menetrend

Az A válogatott barátságos mérkőzései:
május 24., 19: – Görögország (Puskás-stadion)
május 31., 20.30: – Horvátország (Szusza-stadion)
Az U19-es Eb-selejtező programja:
május 19., 18: – Litvánia (Székesfehérvár)
május 21., 18: – Ciprus (Székesfehérvár)
május 24., 16.30: – Portugália (Székesfehérvár)

A Sisa Tibor által vezetett U19-es válogatott hétfőtől az Eb-selejtező elitkörében vesz részt. Mindháromszor a székesfehérvári stadionban lépnek pályára. Az együttesnek Portugália, Ciprus és Litvánia legjobbjaival kell megküzdenie az Eb-részvételt jelentő első pozícióért, melyről a papírforma alapján a szombati zárómeccs, a Magyarország–Portugália találkozó dönthet.
- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!