Hogy jut százmilliárdnyi támogatás gazdákhoz?

Akt.:
Az állattartóknak is jut támogatás
Az állattartóknak is jut támogatás - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Miként módosult az agrártámogatási szabályozás? Milyen pályázatok jelennek meg?

Óriási a tétje az idén is annak, hogy jól működjön az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizetési rendszere, mivel több százmilliárd forint támogatást kell eljuttatni a gazdálkodókhoz.

A beadásról

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jogutódlásos megszüntetésével a Magyar Államkincstár vette át a kifizető ügynökségi feladatokat, miközben számos lényeges ponton változtak a nemzeti, a zöldítési és a termeléshez kötött támogatások feltételei, és megkezdődnek az agrár-vidékfejlesztési pályázatok kifizetései is. Hogyan kell beadni az idei agrártámogatási kérelmeket? Miként módosult az agrártámogatási szabályozás? Milyen pályázatok jelennek meg még a Vidékfejlesztési Programban, illetve mikor és hogyan bírálják el a beadott pályázatokat? Ezek lesznek a kiemelt témák az Agrárium 2017 Konferencián március 8-án Kecskeméten.

A menetrendről

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Portfolio és az agrarszektor.hu Agrárium konferenciáját, amely a 2017-es agrárév legfontosabb és leghangsúlyosabb szakmai kérdéseit dolgozza fel. Idén is óriási a tétje annak, hogy jól működjön az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizetési rendszere, mivel több százmilliárd forint támogatást kell eljuttatni a gazdálkodókhoz. Az idei konferenciánk vezető témaköre is ez, a résztvevők a meghívott előadóktól első kézből értesülhetnek az idei pályázati és kifizetési menetrendről.

HBN