Hogy állnak a debreceniek a gépfegyveres katonákhoz?

A Nemzetbiztonsági Munkacsoport döntésének értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain, így Debrecenben is
A Nemzetbiztonsági Munkacsoport döntésének értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain, így Debrecenben is - © Fotó: Matey István
Debrecen – Ahogy arról mi is beszámoltunk, a múlt heti párizsi támadássorozat miatt Magyarországon is nagyobb a biztonsági készültség, és ezt Debrecenben is érezni lehet: fegyveres katonák járják a város főbb csomópontjait. Nézzük, mit szólnak ehhez a lakók.

– Természetesen nem érzem jobban magam. Félek, hogy elér eddig is a veszély, hiszen ami mostanában folyik a világban, teljesen kiszámíthatatlan – vélekedett Tar Viktor.

Tar Viktor Tar Viktor ©

Szatmári Medárd nagyobb biztonságban érzi magát. – Jó az, hogy jelen vannak és intézkednek, ha baj történne – mondta.

Szatmári Medárd Szatmári Medárd ©

– Nem érzem magam jobban. Franciaországban is ugyanúgy jelen voltak, mégse tudtak segíteni. Nagyon nyugtalanít ez a helyzet – válaszolta Bolla Bence.

Bolla Bence Bolla Bence ©

– Én még személyesen nem találkoztam velük, de hallottam, hogy a városban is vannak. Számomra nagyon ijesztő, hiszen ez még valóságosabbá teszi a történteket, okunk van félni – mondta Didi Annamária.

Didi Annamária Didi Annamária ©

Burai Emilné szerint muszáj, hogy a katonák jelen legyenek: – Nincs más megoldás, jó, hogy itt vannak, ez megnyugtat, biztonságban érzem magam. A politikusok csak mutogatnak egymásra, és ez lett az eredménye. Akár itt is megeshet az, ami Franciaországban, lassan már nappal se merek kimenni az utcára – mondta.

Burai Emilné Burai Emilné ©

– Még nem láttam őket, nem nagyon járkálok a városban, de biztonságérzetet ad. Remélem, Debrecen nem lesz célpontja semmilyen terrorcselekménynek – válaszolta érdeklődésünkre Szűcs Éva.

Szűcs Éva Szűcs Éva ©

HBN|Fotók: Derencsényi István


Gépfegyveres katonák járőröznek Debrecenben is
Debrecen – A Nemzetbiztonsági Munkacsoport döntésének értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendészszolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain, így Debrecenben is.

hirdetés