Hogy a hulladékra értékként tekintsenek

Debrecen – Szemléletformálás iskolák és hulladékgazdálkodó vállalkozások helyi együttműködésével.


A Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének (HOSZ) projektje – ami az OKFT Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg – a pedagógusokra és a diákokra fókuszált.

Februárban az ország három városában (Budapesten, Debrecenben, Székesfehérváron) tartottak szakmai workshopokat a környezetvédelmet tanító és környezeti nevelést végző pedagógusok számára, akik hulladékgazdálkodásról szóló előadásokat hallhattak és jó gyakorlatokkal ismerkedhettek meg. A rendezvényeken 83 pedagógus vett részt. Ezzel párhuzamosan tanulócsoportok számára szerveztek hulladéktelep látogatásokat a projektbe kapcsolódó hét vállalat nyolc telephelyén azzal a céllal, hogy felhívják a diákok figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A programban 21 általános és középiskolából 24 tanulócsoport vett részt összesen 410 diákkal (szemben az eredetileg vállalt 300-zal), ami a téma iránti érdeklődést jelzi.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés