Hődíjemelés színe és fonákja

Debrecen – A távhőszolgáltatás hődíjának júliustól tervezett 11,51 százalékos emelését sérelmezte szerdai sajtótájékoztatóján Kádárné Antal Ivett és Madarasi István szocialista önkormányzati képviselők.

Mint mondták, éppen akkor kerül erre sor, amikor két hete a parlament felhatalmazta Fellegi Tamás minisztert a közüzemi díjak emelésére vonatkozó moratóriumról.

Hozzátették, a hőszolgáltató azzal indokolta az árváltozást, hogy különben 188 millió forint terven felüli többlet költsége jelentkezik, holott a tervezett emeléssel csak a lakossági fogyasztóknál 210 millió forint bevételnövekedéshez jut. Elfogadhatatlannak tartják, hogy minden terhet a fogyasztókra hárítanak, miközben Orbán Viktor miniszterelnök éppen az ellenkezőjéről beszél.

A városvezetés indítványára az erőmű 3 hónapig nem érvényesítette az áprilisi áremelést, így a lakosságnak ez nem jelentett többletkiadást. Júliustól viszont elkerülhetetlen a Bajnai-kormány által jóváhagyott gázáremelés beépítése a hődíjba – reagált a Fidesz frakció vezetője, Papp László.

HBN

Drágul a távhő Debrecenben

Mégis lesz gázáremelés