Hobbiból művészetté érett a tevékenysége

Téglás – Lakóhelyén mutatkozott be az egyedi stílust képviselő művész.

Kerekesné Papp Éva textilszobrász „Ráncba szedett textilek” című tárlatának megnyitásával a Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény az idén is csatlakozott a „Kultúrházak éjjel-nappal” elnevezésű országos rendezvényhez.

A határainkon túl is átnyúló események célja, hogy a művelődési intézmények ráirányítsák a figyelmet a helyben hozzáférhető kulturális értékekre, és az intézmények helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére.

Tánc és színház

A programok központi mottója – „Helyben van a sokszínűség” – idén a farsangi időszak vidámságát, színes kavalkádját kívánta tükrözni. Ennek keretében a településen – több más rendezvény mellett – az intézmény az anyagok újrahasznosítása jegyében kialakult, és mára kedvelt hobbiból művészetté váló textilszobrászat alkotásait mutatta be. A Kerekesné Papp Éva által készített darabok ennek a meglehetősen új technikának az alkalmazásával az önkifejezés rendkívül kreatív és esztétikus formái. S konkrét funkciójú használati tárgyak: megalkotásuknak pusztán a képzelet szab határt.

A tárlaton megjelenteket Németi Katalin intézményvezető köszöntötte, majd bemutatta a textilszobrászat történetét, technikáját, illetve az önmagát folyamatosan képezve egyedi stílust, arculatot kialakító alkotót.

A színes műsorban a Valcer Táncstúdió versenytáncosai: Szakál Evelin és Kerekes Krisztián, valamint a Téglási Teátristák társulatának tagjai: Sigér Dóra, és Sáreczki Gyula is közreműködtek. A tárlat március 2-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási rendjében.

HBN