HM gazdasági társaságok vezetőit váltotta le Hende Csaba

A honvédelmi miniszter június 25-ei hatállyal leváltotta a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő gazdasági társaságok vezetőit – közölte a tárca péntek délután.

Hende Csaba áttekintette az érintett szervezetek vezetési struktúráját, működésének hatékonyságát, ezután hozta meg döntését.

Az ARMCOM Kommunikációtechnikai Zrt. igazgatóság elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Ferenczi Ferenc lett.

Az ARZENÁL Elektromechanikai Zrt. igazgatósági elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Kovács József, a felügyelőbizottság elnöke Kelemen József péntektől.

A CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt-nél az igazgatóság elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Spaics József, a felügyelőbizottság elnöke Mihálykó Sándor.

Az EI Zrt. igazgatósági elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Móró Lajos, a felügyelőbizottság elnöke pedig Holbok Sándor.

A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Kft. ügyvezetője Szászvári Lajos lett, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kelemen József.

A HM Térképészeti Közhasznú Kft. ügyvezetője péntektől Németh László, a felügyelőbizottság elnökének Holbok Sándort nevezték ki.

A HM Zrínyi Kommunikációs Kft. új ügyvezetője Gubcsi Lajos, felügyelőbizottsági elnöke pedig Mándoki Andor.

Az érintett állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál a tulajdonosi jogokat a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja – emlékeztetnek a közleményben. Hende Csaba honvédelmi miniszter döntésében kiemelt szerepet kapott az, hogy a takarékosság érdekében a vezető testületek létszámát minimálisra csökkentsék. Ennek megfelelően ugyanazt a tisztséget több cégben is ugyanazok a személyek töltik be a későbbi szervezeti átalakítások hatékonysága érdekében. A kinevezett tisztségviselők a munkájuk után csak egy társaságban veszik fel járandóságukat – közölték.

– Független Hírügynökség –