Hivatalossá vált a 20–0

Immár hivatalosnak számít, hogy a Magyar Hivatásos Alszövetség (Liga) a 2005. november 11-én megrendezett Falco–Debrecen meccs eredményét 20–0-val igazolta.

A Liga 2005. október 27-én kelt és 2005. november 11-én jogerőssé vált határozata alapján a Debreceni Vadkakasok csapatának tartozása áll fenn Patrick Lee-vel szemben, ezért a Liga a versenyszabályzatának a 23. § 5. bekezdésére hivatkozva a 2005. november 11-én megrendezett Falco–Debrecen mérkőzés hivatalos végeredményét 20-0-ra igazolta, szemben a pályán elért 110–92-vel.

A hajdúsági klub háza táján ellenben nem értenek egyet a döntéssel, annak indoklásával, hiszen tájékoztatásuk szerint már az október 27-i határozat előtt rendezték fennálló tartozásukat az ex-Vadkakas Patrick Lee-vel.

– Tekintettel arra, hogy a határozat indoklásában szereplő okok nem állnak fenn, illetve adminisztrációs okokra hivatkozva a Liga Intéző Bizottsága a fellebbezésünket elutasította, további jogorvoslati lehetőséggel élünk annak érdekében, hogy a hivatalos tabellán a pályán elért eredmény szerepeljen – nyilatkozta a Naplónak Vasas László, a Vadkakasok alakulatát működtető rt. jogtanácsosa.

Ez utóbbi mondatból is kiderül, hogy az ügynek még korán sincs vége, azonban egyelőre a 20–0-ás eredmény számít hivatalosnak.

T. Cs.
További hírek a haon-sportoldal kategóriából