Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.28. 13:30

Olimpiára készül a Fazekas Leánykar

<p>Miskolc - A grazi kórusolimpiára készül a Fazekas Leánykar. Repertoárjukból hallhattak részletet azok, akik ellátogattak április 19-én a Kossuth moziban rendezett tavaszköszöntő ünnepségre.</p>

A grazi kórusolimpiára készül a Fazekas Leánykar. Repertoárjukból hallhattak részletet azok, akik ellátogattak április 19-én a Kossuth moziban rendezett tavaszköszöntő ünnepségre.

A Fazekas Leánykar a közelmúltban alakult, de több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, hiszen a kórus tagjai a gyerekkarban énekeltek korábban. A Fazekas Általános Iskola gyerekkara már kétszer is részt vett kórusolimpián, és mindkét alkalommal aranyéremmel tértek haza. Ezúttal a leánykari kategóriában indulnak, hisz a gyermekkar korhatára 16 év, a leánykarban pedig "idősebbek" is énekelnek. Az olimpia két fordulóból áll, de az iskola kórusának szakmai előéletét figyelembe véve a kvalifikációs rendszerben nem kell részt venniük. Az olimpiát július 9-e és 19-e között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!