Hivatalosan is megnyílt az emlékkert kávézója

Akt.:
Hivatalosan is megnyitja kapuit a Debreceni Református Nagytemplom és a Református Kollégium épülete közötti Emlékkert kávézója
Hivatalosan is megnyitja kapuit a Debreceni Református Nagytemplom és a Református Kollégium épülete közötti Emlékkert kávézója - © Fotó: Matey István
Debrecen – A nagytemplomi gyülekezet fenntartásába került a Nagytemplom és a Református Kollégium épülete között található emlékkert kávézója.

Az üvegtetős létesítmény 2010-ben készült el. A gyülekezet már akkor szerette volna megkapni az önkormányzattól, de az akkor nem sikerült, egy kávézótulajdonosnak adták oda az üzemeltetési jogot.

Másfél évvel ezelőtt azonban a közgyűlés úgy határozott, hogy a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségnek engedik át a helyiséget működtetésre. Az átadás-átvétel azonban csak ez év tavaszán történt meg, ugyanis a város nehezen tudott megállapodni az előző üzemeltetővel.

A Karakter 1517 névre keresztelt kávézó nem csak kávézóként, teázóként és kőtárként üzemel ezentúl. A gyülekezet egy könyvesboltot is kialakított ott, mégpedig a Piac utcán lévő Református Könyvesbolt költözött át a kávézó épületébe. A helyiségben, amely körülbelül hatvan fő befogadására képes, egy gyermeksarkot is létrehoztak.

HBN