Hivatalosan is bemutatkoztak

Lódarazsak
Lódarazsak
Hatodik helyen végzett a Debrecen Hornets a hétvégi New Years Cup-on Budapesten.

A Budapest Blax lacrosse-csapat szervezésében került sor január 12-én és 13-án a New Years Cup-ra, amelyen részt vett a Debrecen Hornets férfi szakosztálya is. Halász Tamás legénységének ez volt az első alkalom, hogy hivatalosan is bemutatkozzanak.

– Nem egészen úgy sikerült az első megmérettetésünk, ahogy mi azt gondoltuk – beszélt a tornáról Halász Tamás, a csapat elnöke, játékosa és edzője. – Három vereséggel tértünk haza, ám remek ellenfelekkel szálltunk szembe, mint az osztrák bajnok vagy a Budapest Blax.

Jó védekezés

A három vereség ellenére, a Lódarazsak védelme jól működött, és Juhász László kapusteljesítménye kiemelkedett a mezőnyből, ám a csapat támadásának még javulnia kell.

– Nagyon sok értékelhető játékeleme volt a meccseinknek – beszélt a találkozókról Halász. – A szervezésben volt egy fontos változtatás, hogy negyedek helyett félidőket játszottunk és minket ez nagyon kifárasztott, de a védekezésünk az utolsó meccsre nagyon jól felfejlődött. Az volt az egyik nagy problémánk, hogy több olyan kiegészítő játékosunk is volt, aki nem ismerte a mi támadóformációnkat. Emellett még a labdatartás és a labdafelhozatal volt gond.

Még fejlődni kell

A csapat másik kiemelkedő játékosa a tornán Juhász László mellett Klárik Zoltán volt, aki a Hornets egyetlen gólját szerezte és óriási munkát végzett a pályán.

– Az, hogy lacrosse-ozom, egy kötődést ad számomra – beszélt tapasztalatairól Klárik Zoltán, a Lódarazsak játékosa. – Nagyon jó érzés volt először bemutatkozni egy nemzetközi tornán, ahol több ellenfél is már hosszabb ideje együtt játszik. Sokat tanultunk, sokat kell még fejlődünk, de áprilisban alakult a Hornets, így még egy kicsit kezdő szinten vagyunk. Ám a végére már úgy fel tudtunk állni, hogy a védelmünk még emberhátrányban is jól szuperált. Sajnos a letámadásokból, a lefordulásokból és a saját térfelünkön elvesztett labdákból kaptunk főleg gólokat. Több játékos kell, hogy a támadásokat is jól el tudjuk gyakorolni az edzéseken. Azonban első fellépésünknél játékban nem kell szégyenkeznünk, mert mindenki jól produkált és mindenképp van mire alapoznunk a jövőben.

HBN-MAL


Csoportmeccsek, január 12. (szombat)

Inglostadt Panthers-Debrecen Hornets 11-1
Gól: Klárik Zoltán
Budapest Blax-Debrecen Hornets 11-0
5. helyért, január 13. (vasárnap)
Graz Gladiators-Debrecen Hornets 13-0