Helyi közélet

2008.04.14. 14:44

Kkv-konferencia Debrecenben

<p>Debrecen - Április 18-án, pénteken Debrecenben kerül megrendezésre a Raiffeisen Kkv-konferenciasorozat következő állomása.</p>

A nagyszabású rendezvényt azért indították el a szervezők, mert a gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy az elkövetkező évtizedben a magyar gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából egyre fontosabb szerepet játszik majd a kis- és középvállalkozói réteg.

Nem hivatalos adatok szerint hazánkban hozzávetőlegesen 300000 mikro-, kis- és középvállalkozás található, mely cégek éves árbevétele a néhány tízmillió forinttól – a törvényi meghatározás alapján - akár 1,2 milliárd forintig is terjedhet.

A népszerű és közismert szakértők részvételével megtartott és a jövőben megrendezésre kerülő félnapos konferenciák egyik célja, hogy a kkv-k döntéshozói meghatározó versenypiaci ismeretekhez jussanak, melyekkel vállalkozásukat sikeresen és hatékonyabban működtethetik.

A debreceni konferencia a kommunikációra és a marketingtevékenységre fókuszál majd, hiszen kutatások sora igazolja, hogy ezeket a területeket sok kkv elhanyagolja. Előadóként jelen lesz a konferencián többek között Mezriczky László, a HP Magyarország és a Magyar Telekom korábbi kommunikációs vezetője, Török Zoltán, a Raiffeisen Bank kutatási főosztályának vezetője és Skapinyecz Péter, az ITD Hungary munkatársa is.

„Az ilyen rendezvények azért fontosak – mondja Kóródy László, a Raiffeisen Bank régióvezetője, aki a debreceni konferencia házigazdája –, mert így a kis- és középvállalatok olyan új területeken juthatnak kompetitív előnyökhöz, melyek eredményesebb működést tesznek lehetővé számukra, miközben friss szakmai ismeretekkel javíthatják cégük működését.”

A rendezvénysorozat másik fontos célja – a versenypiaci ismeretek nyújtása mellett –, hogy a vállalatok vezetői megismerhessék a vállalkozások számára elérhető aktuális pénzügyi lehetőségeket, akár a napi üzletmenet finanszírozásához, akár a pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában