Hivatalos bejárás, majd az évtized mérkőzése Debrecenben

Hivatalos bejárás, majd az évtized mérkőzése Debrecenben
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A DVSC boksztermében február 26-án tartotta a hivatalos bejárást Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről vizitált az elmúlt hetekben felújított csarnokban, illetve szemrevételezte a hozzá tartozó egyéb helyiségeket is.

Mindez, persze az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régió megalakulása kapcsán történt. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség részéről Dr. Kovács László szövetségi kapitány is tiszteletét tette Debrecenben ezen eseményen.

A főringről a Rocky című film ugorhatott be többeknek a belépéskor. Emlékezhetünk rá, az olasz csődör első nagy ellenfele az az Apollo Creed volt, aki ilyen “amerikás” nadrágban szállt szembe Rocky-val, mint amilyen “szoknyát” kapott az ünnepi alkalomból a mi szorítónk. A falak festése, az új zsákok és körték, a modernizált világítás adta környezetben járta be a terepet Kiss Norbert és Kovács László, valamint Szabó Sándor és Szabó Ildikó, a DVSC elnöke és klubvezetője.

Fotó: Koppányi Szabolcs Fotó: Koppányi Szabolcs ©

Az edzőket Rácsai András, Zöld Ferenc és Tivadar Lajos képviselte, hiszen ők ezután belecsaptak a munkába is a közben beszállingózó bunyósokkal (a bejárás az első edzés megkezdése előtt történt). Salánki László és a hadháziak ezen a napon (szerdánként) nem Debrecenben dolgoznak, így ők most távol maradtak, de otthon gyakoroltak becsülettel. Az öklözőket pedig Deél Szabolcs, Nagy Péter és Bence képviselte.

A helyettes államtitkár a szemrevételezés után elmondta, hogy számára szimpatikus az, ahogyan Debrecenben immár hosszú ideje áll az ökölvíváshoz Szabó Sándor és csapata, hiszen évtizedes történelem áll már mögöttük, ami alatt sokat tettek a helyi bokszért. Ahogyan azt is kiemelte Kiss Norbert, hogy külön üdvözítő, mennyi nő húz kesztyűt nálunk – legyen szó élversenyzőről vagy akár még kezdőről -, hiszen ez is lényeges eleme a jövendő országos sportkoncepciónak, hogy minél több hölgy próbálja ki és űzze az efféle sportokat is.

Később Kovács László kapitány és a DVSC vezetői kötetlen beszélgetést folytattak a helyi utánpótlásról, s arról, ő, mint a felnőtt válogatott első embere, milyen lehetőségeket lát a térség, illetve a város, a klub fiatalabb, feltörekvő bunyósaiban.

Az évtized meccse

A délutáni első edzésen a szokásos menetrend szerint zajlottak a gyakorlatok, majd a végén sor került az évtized meccsére is! A kék sarokban Nagy Bence (81 kg), a piros sarokban Rézműves “Ali” Norbert (kb. 25 kg). A felek rövid szempárbajt követően a ring közepén egymásnak rontottak. “Ali” rögtön térdre kényszerítette magasabb, ám tőle láthatóan igencsak tartó ellenfelét, majd okosan magára húzta Bencét, aki hosszabb karját igyekezett kihasználni, míg az apró harcos vehemensen próbált áttörni vetélytársa védelmén.

Az évtized meccse | Fotó: Koppányi Szabolcs Az évtized meccse | Fotó: Koppányi Szabolcs ©

A várt kiütés végül elmaradt, ám ez csupán “Alin” múlott, aki megkegyelmezett Bencének.

Regionális bajnokság

Szombaton (március 1.) 12 órától megnyitót tartunk, ahogy arról már többször is szót ejtettünk, s ezt követi az a Regionális Bajnokság – két napon át, szombaton és vasárnap is -, amely úttörő a maga nemében, hiszen konkrétan ilyen még nem volt. A többi régió is megrendezi a maga hasonló versenyét, és a szövetségi tervek szerint később a régiók kategóriánként legjobbjai majd egymás ellen is szorítóba léphetnek valamikor az év folyamán. A Regionális Bajnokságunkra ezúttal csak a három megyéből (Szabolcs-Szatmár, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar) érkeznek serdülő, junior és ifi bunyósok.

Mi már nagyon várjuk a hétvégét, ahogyan ifjú bokszolóink és – reményeink szerint – leendő ellenfeleik is.

Hajrá magyar boksz!

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu


Felújított teremben edzenek a tornádósok
Debrecen – Újabb mérföldkőhöz érkezett a honi amatőr ökölvívás: az Észak-Alföldi Tornádó névre keresztelt Észak-Alföldi Régió Ökölvívó Központ megkezdte a működését.


Címkék: , , ,