Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Szigetvár távozó alpolgármesterét

Hivatali visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség Rodek Gyulát, Szigetvár leköszönő ügyvezető alpolgármesterét a kisvárost érintő hulladékszállítási vitával összefüggésben – írja a bama.hu hírportál.

A rendőrség szerint a szabad demokrata városvezető hivatali helyzetével visszaélve, hatáskörét túllépve a helyi képviselő-testület döntésével szemben a közelmúltban nem a régi, hanem egy új szolgáltatóval kötött szerződést a hulladékszállításra. Ennek következménye, hogy jelenleg mindkét cég szolgáltat, amiért mindkettőnek fizetni kell.

A politikus kifogással élt a gyanúsítás ellen, és érdemi védekezést terjesztett elő a napokban történt kihallgatása során – írja a bama.hu.

A tavasszal fizetésképtelenné vált város önkormányzata még 2004-ben kötött szerződést a Dél-Kom Kft. jogelődjével, ezt a kontraktust azonban a Pécsi Ítélőtábla korábban hatályon kívül helyezte, mert a bíróság döntése értelmében pályáztatás útján kellett volna kiválasztani a szolgáltatót, ám ez akkor nem történt meg.

Az önkormányzat képviselőtestülete ezt követően úgy döntött, közbeszerzési pályázaton kell kiválasztani a szolgáltatót, amíg ennek nincs eredménye, a korábbi szolgáltatót bízták meg a hulladékszállítással. Ezzel szemben a korábbi ügyvezető alpolgármester rendkívüli állapotra hivatkozva július elsejétől egy másik szolgáltatót, a Terra Holding Zrt.-t bízta meg a szolgáltatással.

– Független Hírügyökség –