Hivatali vesztegetés miatt elítélték a mezőgazdasági hivatal egy munkatársát

Budapest – Hivatali vesztegetés miatt 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság gyorsított eljárásban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egy munkatársát, az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vád szerint a 46 éves budapesti nő kormánytisztviselőként ellenszolgáltatás fejében, jogosulatlanul kért le adatokat a hivatal nyilvántartásából.

Az ügy előzményéről azt írták: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa úgynevezett megbízhatósági vizsgálat keretében egy fővárosi kávézóban – egy előre egyeztetett találkozón – arra kérte a későbbi vádlottat, hogy az MVH számítógépes adatbázisának segítségével állapítsa meg, egy elhunyt gazdálkodó tulajdonában lévő földterület után milyen összegű területalapú támogatás jár.

A nő 250 ezer forintot kért a jogosulatlan adatszolgáltatásért; a pénzt később megkapta, amikor a kért adatokat átadta. A készpénz átadását követően a vádlottat elfogták – írták.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá 5 évre eltiltotta a köztisztviselői hivatás gyakorlásától.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős – tették hozzá.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés