szon-sportoldal

2008.05.01. 19:21

Megyei rangadó Baktalórántházán

<p>Baktalórántháza - Hétközi fordulót rendeztek, rendeznek a labdarúgó NB II-ben, a Keleti csoportból két mérkőzés maradt csütörtökre, a 17.30-kor kezdődött Baktalórántháza VSE-Tuzsér Erdért SE megyei rangadót portálunkon online közvetítésben követhették nyomon.<dia width="900" height="700" alt="Megyei rangadó Baktalórántházán 2008.05.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megyei_rangad__Baktal_r_nth_z_n_2008_05_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megyei rangadó Baktalórántházán 2008.05.01." /></a></dia></p>

93. perc: Vége a mérkőzésnek, igazságosnak mondható 1-1a vége.

92. perc: Jobboldali tuzséri szöglet, Fodor beadása után mentettek a hazai védők.

88. perc: Harmadszor cserélt a Tuzsér is, Gergely lépett a pályára Iván helyére.

81. perc: Fekete ugratta ki a jobb oldalon meglóduló Ivánt, akit Illés Gyula utolért, és az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.

80. perc: A Tuzsér mozgósít nagyobb energiákat a győztes gól megszerzésének érdekében, Fodor egymás után két szögletet is rúghatott a jobb oldalról, de nem alakult ki belőlük veszélyes helyzet.

75. perc: A harmadik hazai csere, Bodnár helyére Koskovits állt be.

71. perc: Egyenlített a Tuzsér! Fekete Á. Adott jobbról középre, ahol Simon G. ugrott a legmagasabbra, és 6 méterről a léc alá fejelt, 1-1.

68. perc: Nincs már Tóth a tuzséri csapatban, Tibor után Árpád is a lecserélés sorsára jutott, Jeddi állt be a helyére.

67. perc: A mérkőzés első sárga lapját Márkus kapta Fekete lerántásáért.

61. perc: Újabb baktai csere, Rakóczi helyett Laskai Mihály a pályán. A Tuzsér is cserélt, Tóth Tibor helyére Fekete Ádám állt be.

59. perc: Vezet a Bakta! Illés L. ugratta ki a mélységből érkező Kozma Józsefet, aki rávezette és elhúzta a labdát a tizenhatos vonaláig kifutó Nagy Zoltánra, majd 12 méterről az üresen maradt kapu közepébe gurított, 1-0.

58. perc: Kozma J. szlalomozott át a lábak között, majd 20 méteres, léc alá tartó lövését Nagy Z. hárította.

50. perc: Szabó R. húzott el a bal oldalon, középre adása után az érkező Pálvölgyi belekapott a labdába, amely végül a léc felett hagyta el a játékteret.

47. perc: Babjak jobbról középre ívelt szabadrúgása után Szilágyi 10 méteres, léc alá tartó fejesét tolta szögletre nagy bravúrral Szalánczi.

46. perc: A Bakta kezdte a második félidőt, a hazai csapat cserélt is egyben, Saliga Zoltán helyére Illés László állt be. Mindez taktikai változtatással is járt, Pálvölgyi került át a középpálya bal oldalára, Saliga István visszahúzódott az ő helyére, Illés László pedig Szabó mellett a csatársorban játszik.

Az első félidő alulmúlta a megyei rangadóval kapcsolatosa várakozást, két óvatosan játszó csapatot láthatunk. Valamivel a Bakta az aktívabb, a Tuzsér az ellentámadásokra és Iván gyorsaságára apellál. Mindkét oldalon egy-egy komolyabb lehetőség adódott, a baktait Saliga István, a vendégekét Babjak hagyta ki.

45. perc: Farkas játékvezető is megelégelte a látottakat, egyetlen másodpercet sem hosszabbítva fújta le az első félidőt, az állás a szünetben 0-0.

41. perc: Iván szerzett labdát a baktai tizenhatos jobb oldalánál, élesen keresztbelőtt labdája a jobboldali kapufa mellett pattogott el.

36. perc: Ismét a bal oldalon, a tizenhatos sarkánál jutott szabadrúgáshoz a Bakta, Kozma József középre lőtt labdáját blokkolták a védők.

30. perc: Az eddigi legnagyobb tuzséri helyzet. Iván forgolódott a jobb oldalon, beadása után a mélységből érkező Babjak 14 méterről, ballal a jobb felső sarok mellé lőtt.

29. perc: Továbbra is eseménytelen a meccs, a Bakta pontrúgások után próbál veszélyeztetni – sikertelenül.

20. perc: Ur cselezett balról befelé, majd 28 méterről lövésre vállalkozott, Szalánczi biztosan védett.

16. perc: Pálvölgyi végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, az alapvonaltól mintegy 20 méterre. Kapura csavart labdáját Nagy Zoltán biztosan kapta ölbe.

15. perc: Tapogatódzó a játék, az első negyedórában csak Saliga István helyzete volt jelentős, ezt leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben.

7. perc: Illés Gyula felszabadító lövése a pálya melletti ház tetején landolt. A labda el is törte az egyik cserepet…

5. perc: Pálvölgyi tört be a tizenhatoson belülre, legurításából Saliga I. nagy helyzetből a bal sarok mellé lőtt. A játékvezető meglepetésre szögletet ígért, ami után felszabadítottak a vendégek.

1. perc: Kezdetét vette a mérkőzés, a kezdő sípszó előtt a játékosok és a nézők egy perces gyászszünettel emlékeztek a nemrégiben elhunyt egykori baktai labdarúgóra, Urbán Istvánra. A baktaiak tiszta fehérben, a tuzsériak kék szerelésben játszanak. Megérkezett a Nyíregyháza Spartacus teljes szakmai stábja is, a meccset velük együtt mintegy 600 néző figyeli. A játékot a Tuzsér kezdte.


17:25: Az érdeklődés valamivel nagyobb, mint egy általános megyei rangadón, Tuzsérról is érkeztek szép számmal szurkolók. A találkozót a Farkas Ádám vezeti, segítői: Fehér Gyula és Varga Gábor.

17:21: Miután a Baktalórántháza adja az ellenfelet a Ferencvárosnak, a baktai mérkőzések rendszeres látogatója Csank János, a Fradi volt edzője, jelenlegi szakmai tanácsadója. Így van ez most is, jegyzetfüzettel a kezében most is feltűnt a lelátón az egykori szövetségi kapitány.

17:08: Mindkét edző kiteregette lapjait, azaz ismertek az összeállítások. A baktaiak továbbra is nélkülözik a hétfőn műtött Kozma Attilát és a korábban operált Szenes Istvánt valamint Szabó Sándort. Tuzséri oldalon Mitró János hosszabb ideje maródi, kimaradt a csapatból Gergely István, a helyén a fiatal Tóth Tibor jut lehetőséghez. A csapatkapitány Dancs Béla vállalta a játékot.

A kezdőcsapatok

Baktalórántháza: Szalánczi – Márkus, Bodnár, Czerula, Illés Gy. – Pálvölgyi, Rakóczi, Kozma J., Saliga Z. – Szabó R., Saliga I.

Tuzsér: Nagy Z. – Tóth Á., Sipos T., Dancs B., Ur – Szilágyi K. – Tóth T., Babjak, Iván A., Fodor A. – Simon G.

17:00: Mintha csak a tuzsériak rendelték volna meg a szerdai eredményeket, a kiesésért folytatott harcban riválisaik közül a Tököl és az Orosháza kikapott, a BKV Előre pedig hazai pályán ikszelt.

A szerdai eredmények:

Vecsés-Bőcs 3-1, Kazincbarcika-Mezőkövesd 2-2, BKV Előre-Jászberény 1-1, Vác-Makó 2-3, Cegléd-Tököl 2-1, Szolnok-Orosháza 1-0. A Ferencváros-Kecskemét rangadó 18 órakor kezdődik.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!