Hiszünk a meteorológusnak?

Varga Józsefné
Varga Józsefné - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A meteorológus nem isten, és nem tévedhetetlen. Mi azért mégis felkapjuk az esernyőt, mielőtt utcára lépünk, ha netán csapadékot jelez az időjárás applikáció. Megkérdeztünk másokat is, hogy vannak ezzel.

– Figyelni szoktam az előrejelzést és azt tapasztalom, hogy olyan 90 százalékban bejön amit mondanak. Télen-nyáron egyformán meg lehet benne bízni – vélte Varga Józsefné.

Pelles Norbert csak ritkán követi az időjárás jelentéseket. Szerinte a telefonon, interneten követhető „jóslások” biztosabbak, mint amiket a tévében lehet látni.

Pelles Norbert Pelles Norbert ©

– Egyáltalán nem érdekel, hogy mit mondanak a meteorológusok. Nem foglalkoztat, hogy milyen idő lesz. Annak megfelelően öltözök amit reggel az ablakon keresztül látok – jelentette ki Balogh Arnold.

Balogh_Arnold

Búzáné Vári Erzsébet arról számolt, hogy a telefonján lévő időjárás applikációt követi. Tapasztalatai szerint ezzel azonban komoly gondok vannak, mert például az elmúlt hétvégére napsütést jósoltak, miközben esett az eső.

Búzáné Vári Erzsébet Búzáné Vári Erzsébet ©

– Inkább csak akkor figyelek ezekre, ha nagyobb hóesés, vagy komoly vihar van – mondta Mezősi Viktor, miközben a borús időben kezében összecsukott esernyőt tartott.

Mezősi Viktor Mezősi Viktor ©

Hrabéczy Anett csak ritkán, interneten szokta követni, hogy mit mondanak a szakértők. Úgy vélte, hogy meg lehet bízni a meteorológusok szavában, nem szoktak nagyokat tévedni.

Hrabéczy Anett Hrabéczy Anett ©

HBN