Itt a péntek, címszavakban

Akt.:
Itt a péntek, címszavakban
Debrecen – A péntek úgy döntött, hogy a balesetekre és a virágkarneválra húzza fel saját magát, de azért ezeken kívül is történt még jó pár fontos esemény. Nézzük, hogy pontosan mi.


Súlyos baleset Nagyrábé és Bakonszeg között, egy gyerek életéért küzdenek

Felborult egy személygépkocsi Nagyrábé és Bakonszeg között péntek délután, Mentőhelikoptert küldtek a balesethez.


Többen megsérültek Ebesnél egy frontális karambolban

Összeütközött két autó a Hajdúszovát és Debrecen közötti útszakaszon, az Ebes felé vezető bekötőút kereszteződésénél.


Páratlanul zárták le a karnevált

Közel tizenötezren zárták pazar show-val a nemzeti ünnepet. A Nagyerdei Stadion felázott füvéről ugyan a virágkocsikat súlyuknál fogva kitiltották, ám a kecses hazai és külföldi táncosok, és az énekesek, mesélők – összesen kétezren – impozáns gálaműsorral szolgáltak rá az érdeklődők tapsára.

karneval


A Loki lehet az első, aki legyőzi a Fradit

Az eddig hibátlan mutatóval rendelkező zöld-fehér alakulat érkezik a Nagyerdei Stadionba.

dvsc


Kihirdették a 46. Debreceni Virágkarnevál győzteseit!

Idén is a nagyközönség döntött abban, hogy melyik a legszebb virágkocsi. A szavazók szerint ebben a kategóriában a Katolikus újjászületés, a Szent Anna Plébánia kompozíciója volt a legszebb. A művészeti csoportok versenyében fej-fej mellett végzett győztesként a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület és az R’n’B Dance Team.

karneval2


Így látták a hírességek az idei karnevált

A hősöket, Grabovszkyval az élen, és a kalózhajót mintázó kocsik voltak a kedvencek, de a fellépők előtt is mindenki megemelte képzeletbeli kalapját.

hiressegek


A fellépők mosolya vízálló volt

Lengyel, cseh, francia, olasz és ciprusi csoport is színesítette a karneváli felvonulást.

vizallo


Csomagtartóba dobták az orvul kilőtt őzet

Folyás mellett a helyi vadászok tetten értek két férfit, akik engedély nélkül kilőttek egy őzbakot. A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a velük szemben folytatott nyomozást.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Megvan Debrecen legelső latin- amerikai testvérvárosa

Ipar, kereskedelem, befektetés, a nemek közötti egyenlőség és környezetvédelem – mind szerepelnek abban a testvérvárosi megállapodásban, amelyet csütörtökön írt alá Braulio Álvarez Antonio Jasso, Toluca vezetője, illetve dr. Papp László, Debrecen polgármestere.

testver


Videó: Ilyen volt az ünnepi tűzijáték Debrecenben

Az időjárás estére már megkegyel- mezett a virágkarnevál közönsé- gének, szerencsére az eső nem szólt közbe, és megtarthatták a tűzijátékot az Egyetem téren. Megmutatjuk, mit veszíthettünk volna akkor, ha az időjárás meggondolja magát.

tuzijatek