Helyi közélet

2015.07.04. 20:21

Együtt a volt és a jelenlegi ladányiak

Püspökladány - Tizenkilenc év után ismét megszervezte a Püspökladányból elszármazottak találkozóját a település.

Püspökladány - Tizenkilenc év után ismét megszervezte a Püspökladányból elszármazottak találkozóját a település.

Mintegy hatvanan jöttek el családjukkal együtt az útnak indító településre, amely a vendégek tiszteletére szombaton egész napos eseménysorral kedveskedett. A vendégeket délelőtt Dombi Imréné polgármester fogadta a Városházán, majd a közös ebédet követően a művelődési központ színháztermébe invitálták vendégeiket Püspökladány vezetői.

-Az itt élők és az elszármazottak közös ünnepe a mai nap. A közös múlt, a közös identitás összeköti az elszármazottakat és a mai ladányiakat – fogalmazott Dombi Imréné, hozzátéve, hogy akik a teremben vannak, mindannyian ebben a városban kapták az útravalót.

- Nehéz, de sikeres négy év van mögöttünk – összegezte az elmúlt négy év történéseit a polgármester. – Megújultak középületeink, bővült az úthálózatunk, stabilizálódott a térségközponti szerepünk, előreléptünk az egészségügy területén, de javítanunk kell a népesség megtartó képességünkön.

Az elszármazottak nevében Matolcsi Lajos, aki két évtizedig volt tanácselnöke a városnak, valamint a képzőművész-tanár, Kiss Eszter fogalmazta gondolatait az útnak indító településről.

Az ünnepi esemény a helyi fiatalok kultúrműsorával zárult, majd városnézésre indultak az elszármazottak. Est programként a Ladányi Nyár nyitórendezvényén vettek részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában