Jól variálható és finom is a puliszka

Jól variálható és finom is a puliszka

Miskolc - Olcsó, könnyen elkészíthető, laktató, és még egészséges is a kukoricadarából készült étel.
16 meglepő dolog, amire használhatod a sót

16 meglepő dolog, amire használhatod a sót

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A só az egyik legszélesebb körben használt és legrégebb óta ismert ételízesítő a világon. Nem túl drága, ráadásul elég sokoldalúan lehet használni. A Bright Side összegyűjtött néhányat azokból a felhasználási módokból, amelyeket lehet, hogy te sem ismertél.
Gasztronómiai élményszerzés és hagyományápolás egyben

Gasztronómiai élményszerzés és hagyományápolás egyben

Nyírbátor - A Népi Ízőrző Lovagrend kötelességének érzi a hagyományok ápolását.
Festett leopárdok, női harcosok

Festett leopárdok, női harcosok

Nyíregyháza - A világbajnokságon járt cukrászok tartottak élménybeszámolót.
„A személyes történetek mindig megérintenek”

„A személyes történetek mindig megérintenek”

Debrecen - A piacra kerülő új okos élelmiszer hamarosan sokaknak segíthet.
Vigyázz, kész, süss!

Vigyázz, kész, süss!

Budapest - A hajdúszoboszlói Gergő volt az egyetlen férfi, aki talpon maradt a döntőben.
Lehullt a lepel: megvannak Debrecen borai

Lehullt a lepel: megvannak Debrecen borai

Debrecen - A tavalyinál is több vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen Város Bora versenyre – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. A megmérettetésen 67 pincészet 126 tétele versengett Debrecen Város Fehér Bora, Debrecen Város Vörös Bora és Debrecen Város Pezsgője kategóriákban. A szakmai és a társadalmi zsűri szigorú szabályok szerint választotta ki a győzteseket, akik idén is Debrecen Város Bálján vehetik majd át elismerésüket, s jogosultak az éremcímke használatára.

Az EU védőintézkedéseket vezet be a kambodzsai és mianmari rizsbehozatalra

Brüsszel - A Kambodzsából és Mianmarból származó indica rizs uniós behozatala jelentősen megemelkedett, gazdasági károkat okozva az európai termelőknek, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy behozatali vámokat ír elő az érintett rizsfajtára - közölte az uniós bizottság szerdán.

Az EP jobb uniós engedélyezési eljárást javasol a növényvédő szerek esetében

Brüsszel, Strasbourg - A növényvédő szerek (peszticidek) uniós engedélyezési eljárását átláthatóbbá, a felelősségi területeket egyértelműbbé tévő tervet szavazott meg az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán.
A jövő pincérei, szakácsai, cukrászai vetélkedtek Miskolcon

A jövő pincérei, szakácsai, cukrászai vetélkedtek Miskolcon

Miskolc – Rangos gasztronómiai emlékversenynek adott otthont a Szentpáli István Szakközépiskola.
Igazi műalkotások kávéból

Igazi műalkotások kávéból

Debrecen - Két hét intenzív felkészülés alatt naponta közel két karton tejet használt el.
Nébih: allergiás reakciót okozhatnak a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek

Nébih: allergiás reakciót okozhatnak a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek

Budapest - Allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyeknél a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek, a termékek visszahívását már kezdeményezte a német nagykereskedő - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.
Csúcs a Quintessence pálinkaversenyen, több mint kétezren neveztek

Csúcs a Quintessence pálinkaversenyen, több mint kétezren neveztek

Miskolc - Közép-Kelet-Európában ennél nagyobb mintaszámú verseny még nem volt.
Az összefogás jele a taktaközi pálinka

Az összefogás jele a taktaközi pálinka

Taktaharkány - A Taktaközhöz tartozó települések közös pálinkát készítettek.
9 termék, amit jobb, ha megmosunk fogyasztás előtt

9 termék, amit jobb, ha megmosunk fogyasztás előtt

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Azok az emberek, akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos az, hogy megmossák az ételeket. A folyamat egyszerű, csak megnyitod a csapot, és leöblíted azt, amit enni szeretnél. Ennek ellenére azonban van néhány olyan dolog, amit jó, ha szem előtt tartunk. A Bright Side gyűjtéséből kiderül, hogy melyek azok a termékek, amelyeket idáig helytelenül vagy egyáltalán nem mostunk meg.
Bocuse d'Or - Jól halad a magyar csapat felkészülése

Bocuse d'Or - Jól halad a magyar csapat felkészülése

Budaörs - Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.
Zukor Adolf kedvenc étele a csárdában

Zukor Adolf kedvenc étele a csárdában

Ricse - Hozzátett a ricsei gasztronómiához is a neves filmes.
Tévhitek a kókuszolajról

Tévhitek a kókuszolajról

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Michels érvelése szerint a kókuszolaj még a sertészsírnál is veszélyesebb.
Nyolc perc a konyhában

Nyolc perc a konyhában

Debrecen - Az élvezeti alapú táplálkozásnak igen sokféle irányzata van. Ezek az 1980-as években kezdtek kialakulni, mégpedig igazodva az akkor megváltozó, gyorsuló élethez.
A vendégeknek nem lehetett okuk panaszra

A vendégeknek nem lehetett okuk panaszra

Nyíregyháza - A tanulók a korukat meghazudtoló profizmussal versenyeztek.
Gasztronómiából csillagos ötös a szakács világbajnokság bronzérmesének

Gasztronómiából csillagos ötös a szakács világbajnokság bronzérmesének

Miskolc - A farsangi menüsort az alkoholos aroma bolondítja meg Cserei Lászlóné Piroska tolmácsolásában.
Szakácsok, cukrászok, pincérek mérték össze tudásukat

Szakácsok, cukrászok, pincérek mérték össze tudásukat

Nyíregyháza - A Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont szerdán az V. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny kelet-magyarországi regionális megmérettetésének, amelyen tíz csapat mérte össze tudását.
Mikróban akarta megcsinálni a tojást, majdnem egy életre megnyomorította magát

Mikróban akarta megcsinálni a tojást, majdnem egy életre megnyomorította magát

Nagy-Britannia - "Először azt hittem, hogy a tojás darabkáit mosom le az arcomról, de aztán rájöttem, hogy az a saját, összeégett bőröm."
Az élelmiszeriparban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra

Az élelmiszeriparban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyos sok téves elképzeléssel ellentétben a termelők, gyártók és forgalmazók alapvető célja az élelmiszer-biztonság.
Videó: A világ piáit kóstolgatták az amerikai fiatalok, de aztán jött a pálinka...

Videó: A világ piáit kóstolgatták az amerikai fiatalok, de aztán jött a pálinka...

Az amerikai fiatalok több nemzetközi alkoholos italt is megkóstoltak a kamera előtt, de a pálinka igencsak meglepte őket...
Három egyszerű trükk, amellyel könnyedén rendet teremthetsz

Három egyszerű trükk, amellyel könnyedén rendet teremthetsz

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új év, új élet – szokás mondani. Persze legtöbben nem vagyunk rászorulva, hogy mindent nulláról kezdjünk, de az évkezdés mindenképp jó alkalom arra, hogy ráncba szedjük életünk azon szegmenseit, amelyek korábban hajlamosak voltak káoszba fordulni. Most a rendetleneknek adunk néhány pofonegyszerű rendszerezési tippet, amelyek segítségével kipucolhatják a kupit otthonukból.
Már készülőben van Hercegkút 2018-as bora

Már készülőben van Hercegkút 2018-as bora

Hercegkút - Tokaj-Hegyalja több helyen is előállt már a település saját borával, amelyhez pár éve Hercegkút is csatlakozott.

Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban

Budapest - Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban, a Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor hétről hétre vasárnaponként új receptekkel, konyhai fortélyokkal várja a nézőket - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.
Győztesünk a torták mestere

Győztesünk a torták mestere

Nyíregyháza - Hetei Cintia a nagymamájától leste el a konyhai praktikákat.
„Kunkorgatott” káposztás étek

„Kunkorgatott” káposztás étek

Hajdúdorog - Bármelyik család kedvence lehet a különös nevű finomság.
 
Előző
123456