Pelikán: remek megyei eredmények

Pelikán: remek megyei eredmények

Nyíregyháza - Kiválóan szerepeltek megyénk szakácsai, cukrászai.
A nyers ételek titkainak nyomába eredtünk

A nyers ételek titkainak nyomába eredtünk

Debrecen - A debreceni séf azt vallja, fontos, hogy a táplálék, amit magunkhoz veszünk, valóban tápláló legyen.
Finomságokat hozott a tavasz

Finomságokat hozott a tavasz

Szentpéterszeg - Hurkatésztalevest kóstoltunk, utána kacsás kását és gombótát kaptunk.
Bonbonos, grillázsos éjszaka

Bonbonos, grillázsos éjszaka

Nyíregyháza - Csokiban megmártózó marcipángolyók, karamellre rásült narancsmártás – extra élmények a Sipkayból.
Idén is finomakat ehetünk a pulykanapokon

Idén is finomakat ehetünk a pulykanapokon

Debrecen - A profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is.
A fokhagyma világnapja van ma

A fokhagyma világnapja van ma

Miskolc - Április 19-én a fokhagyma értékeire hívják fel a figyelmet világszerte.
A jobb minőségű étrend nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez

A jobb minőségű étrend nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez

Washington - Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend - mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki.

Jobb minőségű bioélelmiszereket garantál az európai fogyasztóknak egy uniós megállapodás

Brüsszel, Strasbourg - A bioélelmiszerek és címkézésük új rendszeréről hagyott jóvá megállapodást az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, amely szerint ilyen védjegy alatt csak magas minőségű biotermékeket lehet majd értékesíteni az Európai Unióban (EU).
Az Omega is benevezett a tokaji főzőversenyre

Az Omega is benevezett a tokaji főzőversenyre

Tokaj - Nappal főznek, este fellépnek a rockbandák Tokajban.
Kevés repcemézre számítanak idén a méhészek

Kevés repcemézre számítanak idén a méhészek

Szolnok - Kevés repcemézre számítanak idén a méhészek, mert a márciusi hideg időjárás miatt megkésett a generációváltás a méheknél - közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének szaktanácsadója szerdán az MTI-vel.
Aranyérmes lányok a Sipkayban

Aranyérmes lányok a Sipkayban

Nyíregyháza - XV.Alkalommal rendezte meg a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt.
Megkérdeztük: Szereti-e a hagyományos magyar ételeket?

Megkérdeztük: Szereti-e a hagyományos magyar ételeket?

Debrecen - Arról érdeklődtünk a járókelőktől, hogy mennyire kedvelik a hagyományos magyar ételeket.
Nem csak a medvék imádják

Nem csak a medvék imádják

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Itt van végre a tavasz és vele a medvehagymaszezon.
Bemutatták a falu legjavát Fülöpön

Bemutatták a falu legjavát Fülöpön

Fülöp - Helyben termelt alapanyagokból mintegy 100 féle ételt készítettek a fülöpiek a szombat délután immár nyolcadik alkalommal megtartott Gasztronómiai és kulturális fesztiválra. Az eseményen bemutatták alkotásaikat a helyben élő művészek és népművészek, továbbá felléptek a helyi csoportok.
Fotók: Ételektől illatozott Szentpéterszeg főtere

Fotók: Ételektől illatozott Szentpéterszeg főtere

Szentpéterszeg - Alaposan megújult erre az évre a szombaton 15. alkalommal megrendezett Tavaszköszöntő Fesztivál Szentpéterszegen.
Fotók: Vigasság a göndör szőrű sertés körül

Fotók: Vigasság a göndör szőrű sertés körül

Debrecen - Pénteken kezdődött a IX. Debreceni Mangalica Fesztivál a cívisváros főterén. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai eseményre vasárnapig várják az érdeklődőket.
Mangalicafesztivál Debrecenben

Mangalicafesztivál Debrecenben

Debrecen - Ma kezdődik a kilencedik alkalommal megrendezett Mangalicafesztivál Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren.
Környezetbarát módszerrel fogja előállítani söreit a világ legnagyobb sörgyártója

Környezetbarát módszerrel fogja előállítani söreit a világ legnagyobb sörgyártója

London - Környezetbarát módon fogja előállítani termékeit a világ legnagyobb sörgyártója, amelynek eredményeként 5 százalékkal tudja a csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.
Hétvégén Mangalicafesztivál Debrecenben

Hétvégén Mangalicafesztivál Debrecenben

Debrecen - Április 13. és 15. között rendezik meg a IX. Mangalicafesztivált, amelyet idén is ingyen látogathatnak az érdeklődők.
Receptfüzet húsvéti finomságokkal

Receptfüzet húsvéti finomságokkal

Debrecen - Ebben az évben is megjelent a Napló Húsvéti receptek kiadványa, amelyben az olvasók által beküldött receptek közül válogattunk. A finomabbnál finomabb fogások leírásának beküldőit szerkesztőségünkben köszöntöttük.
A diós torta ízlett a legjobban

A diós torta ízlett a legjobban

Nyíradony - Süteményfesztivált tartott a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete március végén.
Fotók: „Isten és a bor dicsőségére”

Fotók: „Isten és a bor dicsőségére”

Debrecen - Komolyan veszik fenti mottójukat a középkori lovagi hagyományokat követő borkultúra-őrzők.
Újuljunk meg mi is tavasszal!

Újuljunk meg mi is tavasszal!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szervezet méregtelenítésének kedvez ez az időszak.
Ízek, imák, emlékek a 18. századból

Ízek, imák, emlékek a 18. századból

Balmazújváros - Csülökből és káposztából rossz már nem sülhet ki! Tudják ezt évszázadok óta a németek, s 1765 óta a balmazújvárosiak is, akik e hétvégén második alkalommal rendezték meg az Országos Kraut und Prai Fesztivált.

Új honlap segít eligazodni a magyar pálinkák között

Budapest - Új honlapot indított a magyar pálinkák megismertetésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT).
Megszentelték az ünnepi étkeket Dorogon

Megszentelték az ünnepi étkeket Dorogon

Hajdúdorog - Krisztus föltámadásával véget ért a 40 napos böjt, a megtisztulás időszaka.
Mit együnk sportolás után?

Mit együnk sportolás után?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Edzés után is fontos a megfelelő táplálék- és folyadékbevitel.
Barackpálinkájával nyert a józsai versenyen

Barackpálinkájával nyert a józsai versenyen

Debrecen - Keskeny Lajos a X. Józsai Pálinka- és Pogácsaversenyen sárgabarackból készült pálinkájával arany minősítést ért el, valamint a csonthéjas gyümölcs kategória győztese is lett.
A szürkemarhát népszerűsítették a debreceni szakmai napon

A szürkemarhát népszerűsítették a debreceni szakmai napon

Debrecen - A magyarság egyik jelképének számító, őshonos szürkemarhából készült ételeket, bárándi kenyeret és csilis finomságokat is kínáltak csütörtökön Debrecen belvárosában az arra járóknak a magyar szürkemarhát népszerűsítő szakmai nap rendezői. A tanácskozáson megtudtuk: ennek az állatnak ízletesebb, magasabb beltartalmú és kemikáliamentes a húsa.

A csokoládé karbonlábnyomát vizsgálták brit kutatók

London - A csokoládé karbonlábnyomát és az édesség más környezeti hatásait vizsgálták a Manchesteri Egyetem kutatói, felmérve az összetevők, a gyártási folyamat, a csomagolás, a szállítás és a keletkező hulladék környezeti hatásait.
 
Előző
123456  





hirdetés