Gomba: nem eszünk eleget

Gomba: nem eszünk eleget

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Cukorbetegek és fogyni akarók is bátran fogyaszthatják.
Közelíti a múltat a konyári szüret

Közelíti a múltat a konyári szüret

Konyár - Szüreti felvonulással, szekerezéssel és színes programokkal várták a konyáriakat.
Új fejezet a debreceni gasztropop-történelemben: ellopták Dubem K kajáját

Új fejezet a debreceni gasztropop-történelemben: ellopták Dubem K kajáját

Debrecen - „Ma még nem ettem semmit, mit csináljak most?” - teszi fel a kérdést Búzadara és a Gulyás szerzője legújabb, szokás szerint addiktív videójában.
Fotók: Krumplis finomságok a nyíradonyi terítéken

Fotók: Krumplis finomságok a nyíradonyi terítéken

Nyíradony - Több százan készítették és ették a krumplis ételeket a ligetaljai kisváros fesztiválján.
Pálinkával kezdték, kolbásszal folytatták

Pálinkával kezdték, kolbásszal folytatták

Berettyóújfalu - A tájegység gazdaságának jelenlegi helyzetéről adott hű képet a XX. Bihari Számadó Napok eseménysora.
Jól csúszott a bor a nyúlpaprikásra Józsán

Jól csúszott a bor a nyúlpaprikásra Józsán

Józsa - Évekig csak pörkölttel lehetett nevezni, manapság azonban már nyúlínyencséggekkel is próbálkoznak.
Mi kerül az ünnepi asztalra?

Mi kerül az ünnepi asztalra?

Hajdú-Bihar - A karácsonyi menü kitalálása nem egyszerű feladat, de mi segítünk olvasóinknak!
Kitűnően töltik a kolbászt a komádi hölgyek

Kitűnően töltik a kolbászt a komádi hölgyek

Békéscsaba, Komádi - Második helyen végzett a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub „Bihari Böllér Lányok csapata” az első Békés megyei nyugdíjas kolbásztöltő olimpián a hétvégén Békéscsabán.
Fotók: 10 sütemény, amely túl szép lett ahhoz, hogy megegyük

Fotók: 10 sütemény, amely túl szép lett ahhoz, hogy megegyük

Szereti a pitét? És meg is tudja sütni? A következő sütemények olyan remekek lettek, hogy nem lenne szíve kést vágni azokba.
„Vendégszeretetük mindent felülmúl”

„Vendégszeretetük mindent felülmúl”

Panyola, Vásárosnamény - Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja gyakran és szívesen forgat az ország keleti részén.
Elvarázsolta a sztárséfet a debreceni páros

Elvarázsolta a sztárséfet a debreceni páros

Debrecen, Hortobágy - Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Szürke-Barátok Találkozója nevű hagyományörző és gasztronómiai bemutatót és versenyt a Hortobágyon. Különdíjas lett a hagyományos recept alapján készült debreceni páros különdíjat kapott.
Vörösboros Fesztivál a Nagyerdőn

Vörösboros Fesztivál a Nagyerdőn

Debrecen - Kezdetét vette pénteken az I. Vörösboros Fesztivál a Nagyerdei Víztoronyban. A vöröset előnyben részesítők egészen vasárnapig kedvükre válogathatnak a különböző merlot-k, cuvée-k, bikavérek és társaik közül.
Hat és fél mázsa csirkezúza rotyogott a böszörményi fesztiválon

Hat és fél mázsa csirkezúza rotyogott a böszörményi fesztiválon

Hajdúböszörmény - Szeptember utolsó hétvégéje igazán elkényeztette azokat, akik abban bíztak, hogy talán utoljára az évben még főznek egy jót a szabadban. Erre lehetőséget adott a III. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál Hajdúböszörményben, s mi sem bizonyítja jobban, hogy ezt sokan ki is használták, mint az, hogy 69 csapat ragadott főzőkanalat!
Vitajó cipó 12-13 ezer családnak

Vitajó cipó 12-13 ezer családnak

Debrecen - Az okosélelmiszereknek mindenekelőtt finomnak és teljes gasztronómiai értékűnek kell lenni. Interjú Szakács Tamással, a Hajdúsági Sütödék-csoport vezérigazgatójával.

Magyarok is indulnak a prágai WorldChefs szakácsbajnokságon

Budapest - Három magyar versenyző indul a World Association of Chefs' Societies (WACS, WorldChefs) szakács, illetve cukrász világbajnokságának Prágában péntek és vasárnap között megrendezendő kontinensdöntőjén.
Ösztöndíjprogramot hirdetet a Borászok Borásza Alapítvány

Ösztöndíjprogramot hirdetet a Borászok Borásza Alapítvány

Budapest - Pályázatot írt ki a Borászok Borásza Alapítvány fiatal borászok számára: az egymillió forintos ösztöndíj nyertese külföldi szakmai gyakorlaton vehet részt és szüreti tapasztalatot szerezhet valamelyik Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél.
Megbékéltek a menzakajával a hajdú-bihari gyerekek?

Megbékéltek a menzakajával a hajdú-bihari gyerekek?

Hajdú-Bihar - Friss alapanyagokból, kevés zsiradékkal készülnek a fogások a debreceni iskolai közétkeztetésben. 3
A szarvasmarha legjavát kóstolhatták Sárrétudvariban

A szarvasmarha legjavát kóstolhatták Sárrétudvariban

Sárrétudvari - A hajdú-bihari település volt a marhaétel-kedvelők Mekkája szombaton.
Itt egy álommeló, ami téged is érdekelhet

Itt egy álommeló, ami téged is érdekelhet

London - Sörtesztelőt keres egy londoni főzde. Írod már a felmondóleveled?
Megtudta Böszörmény, mi az az igazán csípős: először rendeztek csilifesztivált a Tiszán innen

Megtudta Böszörmény, mi az az igazán csípős: először rendeztek csilifesztivált a Tiszán innen

Hajdúböszörmény - A zuhogó eső sajnos sokakat visszatartott az I. „Erős Hajdú” Országos Chili Fesztiváltól, holott a kínálatra nem lehetett panasz: közel 30 árus hozta el igen változatos portékáját. Szinte valamennyien őstermelők, jelentős részük a feldolgozást is maga végzi.
Se nem paprikás, se nem pörkölt étel a gulyás

Se nem paprikás, se nem pörkölt étel a gulyás

Hajdú-Bihar - A gulyást színmagyar ételnek tartották, hiszen az Alföldről származott.

A marhahúsételek és a tejtermékek fesztiválja Sárrétudvariban

Sárrétudvari - „Egészséges étel - Egészséges élet” mottóval Marhajó Ízek Fesztiválja lesz szeptember 30-án, 10 órától Sárrétudvariban, a Hajnal Tejmalom udvarában (Kossuth utca 23. szám alatt).
14 konyhai trükk, amit csak az éttermek séfjei ismernek

14 konyhai trükk, amit csak az éttermek séfjei ismernek

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akik gyakran főznek, azok tudják, a konyha néha pokollá képes változni. A forró olaj kifröccsen, a hús megég, a tojásról pedig kiderül, hogy már régen rossz. A következő praktikák segítségével viszont megmentheti a vacsoráját.  1
Videó: Kolbász és pálinka - ez a debreceni nyerő páros!

Videó: Kolbász és pálinka - ez a debreceni nyerő páros!

Debrecen - Több ezer debreceni pároskolbász, pálinkák és fantasztikus hangulat a Zamat Fesztiválon. A nagyerdei gasztroünnep részvevői azt is elmondták, miért más a debreceni, mint a többi kolbász. A Tények riportja.
Zamat a Nagyerdőn: csipetnyi csípős kell a páratlansághoz

Zamat a Nagyerdőn: csipetnyi csípős kell a páratlansághoz

Debrecen - Több mint százan nem csak az időt töltötték a helyszínen, hanem kolbászt is.
Fotók: Nyálcsorgatós képriport a Zamatról

Fotók: Nyálcsorgatós képriport a Zamatról

Debrecen - Az igazán finom debreceni páros nem zsíros, roppanós és kellemesen fűszeres – vallották a résztvevők vasárnapi látogatásunkkor a Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon.
Fotók: „Fejest” ugrottak a hagyományokba Hajdúhadházon

Fotók: „Fejest” ugrottak a hagyományokba Hajdúhadházon

Hajdúhadház - Ahogy a káposzta levelei úgy simultak egyre másra a programok a Hadházi Káposztás Napokon, s alig lehetett eljutni a „torzsáig” annyi és annyiféle esemény követte egymást a hatodik alkalommal megszervezett háromnapos rendezvényen.
Őszi tippek a tökéletes bor-sajt párosításhoz

Őszi tippek a tökéletes bor-sajt párosításhoz

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ez a pár javaslat jó alapot adhat a legfinomabb ízpárok megtalálásához.
Fotók: A gasztronómiát ünnepli Debrecen - Megkezdődött a Zamat Fesztivál

Fotók: A gasztronómiát ünnepli Debrecen - Megkezdődött a Zamat Fesztivál

Debrecen - Minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere, megtalálható a hétvégén a Zamat Fesztiválon, mely pénteken kezdődött a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén.
Videó: „Kénytelen leszek elmenni Magyarországra, mert ez a kaja hihetetlen!” - Amerikai fiatalok először esznek gulyáslevest

Videó: „Kénytelen leszek elmenni Magyarországra, mert ez a kaja hihetetlen!” - Amerikai fiatalok először esznek gulyáslevest

Paprikás csirkét, rakott káposztát, palacsintát, rakott krumplit és gulyáslevest tettek amerikai huszonévesek elé, akik még soha életükben nem ettek hagyományos magyar ételeket.
 
Előző
123456  





hirdetés