Sörrel készített kovászos uborka – tartósítószer nélkül is évekig fogyasztható

Sörrel készített kovászos uborka – tartósítószer nélkül is évekig fogyasztható

Nyíregyháza - Szőke Ferenc kertészmérnök és nemesítő sörrel készített kovászos uborkát hozott szerkesz­tőségünkbe, és a receptet is megosztja olvasóinkkal.
A maláj konyha meglepetései

A maláj konyha meglepetései

Kuala Lumpur, Jakarta - A fűszerezés és az ízvilág szokatlan, de az összhatás finom.
360 fokos videó: utánajártunk, mi az igazi fesztiválkaja

360 fokos videó: utánajártunk, mi az igazi fesztiválkaja

Debrecen - A Campus Fesztivál második napján, pénteken 360 fokos kameránkkal bejártuk a „Gasztrotérképet”, és felfedeztük, milyen ételeket lehet kapni a fesztivál területén.
Fotók: Tiszaparti Hal és Vadfesztivál Balsán

Fotók: Tiszaparti Hal és Vadfesztivál Balsán

Balsa - A XII. Tiszaparti Hal- és Vad Fesztivál íz- és zenei kavalkádja várta szombaton Balsán az érdeklődőket.
Különleges vegán ételek a debreceni menzákon

Különleges vegán ételek a debreceni menzákon

Debrecen - Az egészséges étkezéshez, népbetegségek megelőzéséhez járulhat hozzá és több diétába is beilleszthető az a vegán menü, melyet az országban először a Debreceni Egyetem két menzáján vezettek be. A nyári tesztidőszak után az új tanévben tovább bővülhet a kínálat.
Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőn

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőn

Kuala Lumpur, Jakarta - Fogadás a maláj nagykövetségen Kuala Lumpurban, együttműködési megállapodás aláírása Jakartában, szurkolás a magyar csapat tagjainak a világdöntőn, előadás az egyetemen, gálavacsora a kongresszus végén – sűrű program, nem kevés munka, és még több élmény Malajziában, ahová elkísérhettem a magyar delegációt. Óriási megtiszteltetés, hogy részt vehettem az eseményen és testközelből figyelhettem a világ legjobb szakácsait, cukrászait.
Fotók: Vissza a gyökerekhez!

Fotók: Vissza a gyökerekhez!

Debrecen – Nagyanyáink praktikái – elfeledett ízek címmel rendezett összejövetelt a Kismacsi Közösségi Ház csütörtökön a Macsi Nyugdíjas Klub közreműködésével, amely során a résztvevők régi idők receptjei alapján készített ételekből vittek kóstolót, és konyhai fortélyokat is megvitattak egymással.
Palackmentes július Miskolcon

Palackmentes július Miskolcon

Miskolc - Miskolci vendéglátó egységek is csatlakoztak a környezetvédelmi akcióhoz.
Fotók: Zeneszó és ízkavalkád

Fotók: Zeneszó és ízkavalkád

Debrecen – Homokkerti nyári ízek címmel rendeztek ételkóstolással egybekötött, zenés összejövetelt nyugdíjasok szerda este, a Homokkerti Közösségi Házban.
Milyen a jó kenyér?

Milyen a jó kenyér?

Debrecen - Manapság óriási a választék az élelmiszerboltok és áruházak polcain.
Hamarabb van a szezon, de kiváló az idei dinnye

Hamarabb van a szezon, de kiváló az idei dinnye

Debrecen - Kétszáz forint körül van a dinnye ára kilónként, de lesz még olcsóbb is.
Lengyel ízeket kóstoltunk a bajomi falunapon

Lengyel ízeket kóstoltunk a bajomi falunapon

Biharnagybajom - Több ezren gyűltek össze a sportpályán szombaton; Biharnagybajom napja kínált változatos programokat.
Itt a szabadtéri sütések ideje: mit süssünk?

Itt a szabadtéri sütések ideje: mit süssünk?

Miskolc - A jó idő beköszöntével elkezdődött a grillszezon.
Fagylaltos finomságok az ételérzékenyeknek is

Fagylaltos finomságok az ételérzékenyeknek is

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Valljuk be, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is egyik nagy kedvence a fagylalt. Miért ne készítenénk el éppen ezért otthon ezt a nyári hűsítőt? Így ráadásul pontosan tudjuk, mi kerül bele, így az ételérzékenyekre is gondolhatunk.
Ne hagyjuk parlagon a kertünket!

Ne hagyjuk parlagon a kertünket!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha szép termést szeretnénk, ideje a másodvetésnek.
Zene és a bor fűszeres illata lengi be a Békás-tó partját

Zene és a bor fűszeres illata lengi be a Békás-tó partját

Debrecen - Hazai és nemzetközi fellépők szórakoztatják majd a szőlőnedű szerelmeseit.

A borkivitel bővítését sürgeti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

Budapest - A belföldi borfogyasztás jelentős visszaesése miatt a borkivitel bővítését sürgette a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottság szőlő-, bor-, pálinka albizottságának csütörtöki ülésén.

Az idén is lesznek bor- és dzsessznapok a debreceni Nagyerdőben

Debrecen - Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényét, a résztvevők számát tekintve a legnagyobb dzsesszfesztiválját, a Debreceni Bor- és Jazznapokat augusztus 2.-és 5. között rendezik meg a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.
A külföldi jó gyakorlatokat is megismerték

A külföldi jó gyakorlatokat is megismerték

Hajdú-Bihar - Hollandiában és Spanyolországban tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja.
Kifogástalanok a dobozos sörök a Nébih szerint

Kifogástalanok a dobozos sörök a Nébih szerint

Budapest - A dobozos sörök laboratóriumi és a hatósági ellenőrzésén, valamint a termékek jelölésében sem talált hibát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A jó gyakorlatokat is megismerték

Hajdú-Bihar - Hollandiában és Spanyolországban tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja.
Fotók: Házias ízek kavalkádja

Fotók: Házias ízek kavalkádja

Debrecen - A hagyományos Szatyor termelői piacot rendezték meg kedden délután az Újkerti Közösségi Ház udvarán, ahol sütemények és sajtok is várták az érdeklődőket.

Tíz tonna halból készül halászlé a hétvégén a Bajai Halfőző Fesztiválon

Kecskemét - Közel 1500 bográcsban mintegy tíz tonna halból készül halászlé a csütörtökön kezdődő Bajai Halfőző Fesztiválon.
Készülnek a pocsaji közétkeztetés tésztái

Készülnek a pocsaji közétkeztetés tésztái

Pocsaj - Életkép a pocsaji tésztaüzemből.
Készül a lekvár Pocsajon

Készül a lekvár Pocsajon

Pocsaj - Mezei Imrénére az idénymunkák közül most a lekvárfőzés vár. Kavargatja, oda ne ragadjon, az édes gyümölcsfőzet.
Mézzel, szívvel, lélekkel készülnek a csodák

Mézzel, szívvel, lélekkel készülnek a csodák

Csökmő - „A mézes legyen ízletes, hibátlan, a díszítés pedig kifogástalan” – vallja munkájáról Kovács Angéla.
Kígyózott a sor a csegei halászléért

Kígyózott a sor a csegei halászléért

Tiszacsege - Három tonna halból főzték idén a hagyományos és a korhely halászlevet.
Nagyot szólt a Tiszafüredi Halasnapok

Nagyot szólt a Tiszafüredi Halasnapok

Debrecen, Tiszafüred - Debrecen volt a díszvendége az idén 40 éves Halasnapoknak, ahol a cívisváros több kulturális csoporttal is képviseltette magát.
Készítsünk egészséges grillételeket!

Készítsünk egészséges grillételeket!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szabad tűzön sült ételeknek sajátos íze van, és kevéssé terhelik a gyomrot.
Hétvégén a mézeskalácsoké volt a főszerep Debrecenben

Hétvégén a mézeskalácsoké volt a főszerep Debrecenben

Debrecen - Családias hangulatban, rengeteg mézeskalács-kóstolással és zenéléssel telt a hétvége a Déri téren.
 
Előző
123456