Karakteres ízek a város boraiban

Karakteres ízek a város boraiban

Debrecen - Bai István 2016-os évjáratú Tokaji Hárslevelűje lett Debrecen bora 2018-ban fehérbor kategóriában; vörösben Petrény Attila 2012-es Borgundi Egri Bikavére, míg a pezsgőknél Balla Géza 2015-ös Clarus száraz mustos fehér pezsgője nyerte el a címet – jelentették be csütörtökön a Hotel Lyciumban. Papp László polgármester elmondta: ezúttal 56 pincészet összesen 118 tétellel szállt versenybe; a címet 2012 óta ítélik oda, s évről évre több a résztvevők és boraik száma.
Egy kis fifikával vagyonokat spórolhat a család betevőjén

Egy kis fifikával vagyonokat spórolhat a család betevőjén

Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Jókora kiadásoktól menthetjük meg a családi büdzsét, ha okosan vásárolunk és főzünk. Egy kis odafigyeléssel fáradozás, vagy plusz-időbefektetés nélkül olcsó, mégis minőségi és ízletes menüt tálalhatunk szeretteinknek. Mutatjuk, hogyan!
Kihirdették Debrecen Város Borait

Kihirdették Debrecen Város Borait

Debrecen - Minden eddiginél több pincészet, minden eddiginél több borral jelentkezett az idei Debrecen Város Bora versenyre. Idén újdonság volt, hogy nemcsak fehér és vörös borokat, hanem pezsgőket is lehetett nevezni. A megmérettetésre 56 pincészet 118 tételével neveztek a 3 kategóriában. Összehasonlításképp tavaly 33 pincészet 94 tétele versengett a 4 fődíjért.

Márciusban Budapesten tartják a Michelin díjátadó gáláját

Budapest - Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját - közölte Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.
Nagyot "disznólkodtak" a hajdúdorogi strandfürdőben

Nagyot "disznólkodtak" a hajdúdorogi strandfürdőben

Hajdúdorog - A gyerekek is kivették részüket a disznótorból, így öröklődik tovább a gasztronómiai hagyomány.

Elhunyt a Szamos édesipari manufaktúra alapítója

Budapest - Életének 97. évében elhunyt Szamos Mátyásné, Hajdú Margit a főként a marcipánjáról ismert neves édesipari cég, a Szamos alapítója - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.
Fotók: Konyhai baklövések, amik egyszerre ijesztőek és poénosak!

Fotók: Konyhai baklövések, amik egyszerre ijesztőek és poénosak!

Nem mindenki egy konyhai talentum. Nincs ebben semmi rossz. No de az alábbi gasztronómiai(nak indult) failektől hanyatt dőlünk a nevetéstől!
Luxuscikké válhat a csokoládé 2050-re?

Luxuscikké válhat a csokoládé 2050-re?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A klímaváltozás a csokoládépiacra is hatással lesz.
Téli saláták

Téli saláták

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha tél, akkor hajlamosak vagyunk nehezebb, zsírosabb ételeket enni. De nem feltétlenül kell!
Az ételmaradék nem szemét, hanem bónusz!

Az ételmaradék nem szemét, hanem bónusz!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az a maradék, ami most nyűgnek tűnik, később még jól jöhet.
A leves mindig jó választás

A leves mindig jó választás

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az ünnepek alatt hajlamosabbak vagyunk többet enni a kelleténél. Íme két levesrecept az új évre a Nosalty szakácsainak jóvoltából.
Milyen étel kerüljön a gyerekek tányérjára?

Milyen étel kerüljön a gyerekek tányérjára?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hazai felnőtt lakosságnak szóló táplálkozási ajánlás után a gyerekekét is kidolgozta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).
Ünnepre saját káposztát

Ünnepre saját káposztát

Tiszagyulaháza - A település közmunkaprogramjában kiemelkedő szerepet tölt be a káposztatermesztés.
Gőzerővel érkeznek a nevezések a pálinkaversenyre

Gőzerővel érkeznek a nevezések a pálinkaversenyre

Miskolc, Onga - „Hihetetlenül pontos, ugyanakkor feszített háttérmunkát igényel.”
Ellopták a világ legdrágább vodkáját egy koppenhágai bárból

Ellopták a világ legdrágább vodkáját egy koppenhágai bárból

Koppenhága - Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (mintegy 340 millió forintot) érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből - jelentette a The Local.dk hírportál.
Tisztázunk néhány dolgot a borfogyasztásról

Tisztázunk néhány dolgot a borfogyasztásról

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudta, hogy a bort felbontás után 4-6 órán belül érdemes elfogyasztani? A Napa-völgy szakértője többek közt ezt is megosztotta, amikor a borfogyasztással kapcsolatos kételyekről kérdezték.
Összefogás és segítség: ez történt 2017 negyedik negyedévében

Összefogás és segítség: ez történt 2017 negyedik negyedévében

Hajdú-Bihar - Szabó Magda-szobor, újszülött tigrisek és sajnos több tragédia is szerepel az év végi dekád krónikájában.
Színes és ízes koktélok

Színes és ízes koktélok

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke egy impozáns és finom koktél.
Édességek az ünnepek alatt: van középút

Édességek az ünnepek alatt: van középút

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Odafigyeléssel fogyasztva elkerülhető a túlevés, a bűntudat.
A diplomaosztók mellett a trilógia tartotta lázban a megyét: ez történt 2017 második negyedévében

A diplomaosztók mellett a trilógia tartotta lázban a megyét: ez történt 2017 második negyedévében

Hajdú-Bihar - Városnap, ballagások, diplomaosztók, ünnepek tartották ébren a figyelmet a második negyedévben.
Mandarinokat szüretelt a pocsaji fiatal fán

Mandarinokat szüretelt a pocsaji fiatal fán

Pocsaj - Rácz Jánosné, Marika néni szobájában mandarinfa ékeskedik: a kétéves fácskán 25 mandarin érett és érik folyamatosan.
Ínyenc prágai mézbor és pozsonyi haluska

Ínyenc prágai mézbor és pozsonyi haluska

Debrecen - Nagyon népszerű a bor mézes változata, a Medovina.
A karácsonyi menü lehet akár ízutazás is

A karácsonyi menü lehet akár ízutazás is

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A karácsonyi menübe a különleges ízeket is bele lehet csempészni.
Finomságok a karácsonyi asztalon

Finomságok a karácsonyi asztalon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hagyományosan, de akár a régi ízek újragondolásával is el lehet az ételeket készíteni.

Ünnepek - Erős forgalmat vár az éttermekben a szállodaszövetség

Budapest - Erős forgalom várható a karácsonyi ünnepek alatt és szilveszterkor az éttermekben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint.

A haltermelők bőséges halválasztékkal készülnek az ünnepekre

Zalaegerszeg - Bőséges halkínálattal készülnek a karácsonyra a haltermelők, a piaci árak viszont az elmúlt évhez képest kicsit emelkedtek - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Régi étkek nagy kedvelője Tiszaszentmártonban

Tiszaszentmárton - A halas rétes receptjére egy nagyon régi szakácskönyvben bukkant rá a győztesünk.
10 százalékkal drágult a hal

10 százalékkal drágult a hal

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A halasok főleg a takarmány drágulásával magyarázzák az átlag feletti áremelést. A vevőknek jobban ki kell nyitniuk a pénztárcájukat, pedig a magyarok ilyenkor, a karácsonyi vacsorához vásárolják meg az egész évben elfogyasztott halmennyiség több mint egyharmadát.
Nyálcsorgatás indul: óriási grillpartit csaptak Uruguayban

Nyálcsorgatás indul: óriási grillpartit csaptak Uruguayban

Uruguay - Tizenhat tonnányi húsból sütögettek vasárnap, ez természetesen csont nélkül Guinness-rekord.
Ételintolerancia állhat a problémák mögött

Ételintolerancia állhat a problémák mögött

Budapest - A társaságban elismert gasztroenterológusok dolgoznak.
 
Előző
123456  





hirdetés