Szép győzelmet ért a DEAC koncentrált játéka

Szép győzelmet ért a DEAC koncentrált játéka

Debrecen - A kezdeti bizonytalanságon túllendülve magabiztosan játszott a DEAC.
Élményt nyújtó oktatás

Élményt nyújtó oktatás

Debrecen - A közoktatás fejlesztését támogató MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program természettudományi-matematikai-informatikai oktatás munkacsoport beszámoló konferenciájának ad otthont november 16. és 17. között a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara - olvasható az egyetem közleményében.

Férfi röplabda NB I - Kétjátszmás hátrányból fordított a DEAC

Budapest - A DEAC kétjátszmás hátrányból fordítva nyert a Dunaújváros vendégeként a férfi röplabda NB I pénteki találkozóján, az alapszakasz B csoportjában.
A mentősök is köszöntötték a fiatal életmentőt

A mentősök is köszöntötték a fiatal életmentőt

Debrecen - A balesetet szenvedett férfi jól van, állapota stabil.

Óvodapedagógia felsőfokon

Debrecen - Csaknem 120 szakember cserélt tapasztalatot az óvodapedagógia, az óvodai nevelés aktuális kérdéseiről és az innovatív módszerek bevezetési lehetőségeiről a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájában rendezett konferencián.

Hétvégi országos sportműsor

Budapest - A fontosabb hétvégi hazai sportesemények.
Technológia a fókuszban

Technológia a fókuszban

Debrecen - Napjaink aktuális kérdéseiről tanácskoztak a kutatók.
DEAC: az UTE után a Dunaújváros jön

DEAC: az UTE után a Dunaújváros jön

Debrecen - Újpesten kikapott a Debrecen, pénteken lehet javítani.

Biztonságos reaktortervezés

Debrecen - Atomerőművek tervezésekor felhasznált biztonsági intézkedéseket mutatott be az Obnyinszki Atomenergetikai Intézet egyetemi docense a Debreceni Egyetemen tartott előadásában szerdán.

Jelentős mértékű dolgozói dotáció

Debrecen - A társadalmi felelősségvállalás jegyében jelentős anyagi támogatásban részesítette több mint 60 megváltozott munkaképességű dolgozóját az egyetem.
DEAC: Ivosev Tamáson nem lesz teher pénteken

DEAC: Ivosev Tamáson nem lesz teher pénteken

Debrecen - Ivosev Tamás az elmúlt héten csatlakozott a DEAC kosárlabda-csapatához. A 2017–18-as bajnokság legjobbja a 3x3-ról váltott át a nagypályás kosárlabdára. Ivosevvel a Kaposvár elleni bajnokiról is beszélt a gárda honlapjának.
Két meccs vár a héten a röpisekre

Két meccs vár a héten a röpisekre

Debrecen - Pénteken 18.30-tól idegenben lép pályára a DEAC férfi röplabdacsapata. A Dunaújváros Városi Sportcsarnokba látogatnak Fodor Antal tanítványai, akik idén már háromszor (egy bajnokin és két kupameccsen) legyőzték a Dunaferrt.

PhD-s kutatók szimpóziuma

Debrecen - A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságához kötődő, PhD fokozatot szerzett kutatók tartanak szimpóziumot csütörtökön a DAB-ban.

Jégkorong Erste Liga - Magabiztosan nyert az éllovas Ferencváros

Budapest - A listavezető Ferencváros 6-2-es diadalt aratott idegenben a Hokiklub Budapest felett a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.
Új labor a leendő gépészmérnököknek

Új labor a leendő gépészmérnököknek

Debrecen - Átadták a repülőgép-alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation által létesített gépészeti tervező laboratóriumot a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Gépészmérnöki Tanszékén szerdán. A laborban a hallgatók egy háromdimenziós tervezőszoftver használatával ismerkedhetnek meg, és az így készült munkák valósággá is válhatnak a 3D-nyomtatónak köszönhetően.
Irány a nagyvilág!

Irány a nagyvilág!

Debrecen - Idén a Debreceni Egyetem ad otthont november 14-16. között az Országos Nemzetközi Koordinátori Találkozónak, ahol a hallgatói, oktatói mobilitás aktuális kérdéseit vitatják meg a felsőoktatási intézmények nemzetközi ügyekkel foglalkozó munkatársai - olvasható az egyetem közleményében.

Új professzorok a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket adott át a Debreceni Egyetem tíz oktatójának Szilvássy Zoltán rektor szerdán a Rektori Tanácsteremben - olvasható az intézmény közleményében.

Sporttal ünnepeltek az asztaliteniszezők

Debrecen - Nagyszabású asztalitenisz-versenyt rendeztek az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójára október 21-én, vasárnap a Debreceni Egyetem Testnevelési Tanszékének tornatermében.
DEAC: újabb hatpontos mérkőzés következik

DEAC: újabb hatpontos mérkőzés következik

Debrecen - Folytatódik a bajnokság, a debreceniek az Újpesthez látogatnak.

Százéves idén a debreceni orvoskar

Debrecen - Előadás-sorozattal idézik fel a Debreceni Egyetem orvosi intézeteinek múltját a Kenézy Villában.
Beteg gyermekeken segít az új műszer

Beteg gyermekeken segít az új műszer

Debrecen - Speciális izomstimulátorral bővült kedden a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja egy nyíregyházi nyelviskola jóvoltából. A készülék a súlyos végbélfejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek rekonstrukciós műtéteit teszi eredményesebbé - olvasható a Debreceni Egyetem híradásában.
Fotók: Domborműavatás az egyetemen

Fotók: Domborműavatás az egyetemen

Debrecen - Orbán Előd szobrászművésznek az oktatási és kutatási munkát szimbolizáló domborművét adták át a Debreceni Egyetem Anatómiai és Élettani Intézet közös előcsarnokában kedden.
Tehetségek fóruma

Tehetségek fóruma

Debrecen - A Debreceni Egyetem fiataljai is bemutatkoztak kedden a TALENTn Tehetségfórum előadásán. A program egy országos sorozat eseménye volt, amelynek a Főépület Aulája adott otthont - olvasható a Debreceni Egyetem közleményében.
Eső helyett köd és harmat borította a megyét

Eső helyett köd és harmat borította a megyét

Hajdú-Bihar - Lassan mérséklődött a felmelegedés november elején, de még így is magasan a sokéves átlag felett volt a hőmérséklet.

Német nyelv napja az egyetemen

Debrecen - „Debrecenben az ideális második idegen nyelv” mottóval az egyetemi német nyelvtanulásról, a nyelvvizsgákról és a külföldi ösztöndíjakról kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők csütörtökön, a német nyelv napján.

Kiemelkedően tehetséges fiatalok

Debrecen - A Debreceni Egyetem ad otthont a TALENTn Tehetségfórumnak kedden, melyen többek között az „50 tehetséges magyar fiatal” cím nyertesei is előadást tartanak elképzeléseikről, elért tudományos eredményeikről.

A tudomány mindenkinek jár?

Debrecen - A tudományos eredmények nyílt hozzáférésének kérdései állnak a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár hétfőn kezdődött kétnapos programjának középpontjában.
Esélyt sem adott a DEAC-nak a Szolnok

Esélyt sem adott a DEAC-nak a Szolnok

Debrecen - A hazaiak ellen csak fellángolásai voltak a cívisvárosiaknak.
Elhunyt dr. Zeher Margit

Elhunyt dr. Zeher Margit

Debrecen - A professzor 1957. augusztus 2-án született Sátoraljaújhelyen.
A roma fiatalok felzárkóztatása a Debreceni Egyetemen

A roma fiatalok felzárkóztatása a Debreceni Egyetemen

Debrecen - A térségben egyedülálló romológia alapszakot indít jövő szeptembertől a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógia Kara – jelentették be a kar roma szakkollégiumának pénteki konferenciáján, ahol a hallgatók kutatási eredményeit is bemutatták.
 
Előző
123456