Hintabaleset – M1: életveszélyes állapotban van az egyik sérült

Akt.:
Hintabaleset – M1: életveszélyes állapotban van az egyik sérült
© Illusztráció: BBC
Budapest – A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van – közölte az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtt.

A beszámoló szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított hidraulikus szerkezet szombaton, működés közben szétesett. Többen megsérültek, volt, aki a hintából kiesett.

A helyszínről négy sérültet – egy férfit, egy nőt és két tizenévest – a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek. A férfi koponyasérülést szenvedett. Őt vasárnap mentőhelikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Kórházba.

Az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de az állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

Az M1 közlése szerint a lezárt területen vasárnap délelőtt is tartott a vizsgálat. Megkezdődött a 30 méter magas, nyolc személyes szerkezet elbontása.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombat este közölte, hogy a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Győri kórház: kritikus a 18 éves fiú állapota

A várpalotai hintabaleset 18 éves sérültje kritikus, életveszélyes állapotban van, jelenleg intenzív osztályon ápolják – közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta, hogy a koponya- és agysérülést szenvedett fiút még szombat este megműtötték.

A várpalotai Hunyadi Mátyás téren szombat este, működés közben esett szét a nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti közlése szerint a helyszínről négy sérültet vittek kórházba. Egy gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de állapota stabil. A másik két sérült – egy másik gyermek és egy felnőtt – ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az önkormányzat együttműködik a hintabaleset kivizsgálása során a hatóságokkal – közölte az MTI-vel vasárnap a várpalotai polgármester, aki az önkormányzat nevében mihamarabbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. A Várpalotai napok hátralévő rendezvényeit nem tartják meg.

Várpalotai polgármester: az önkormányzat együttműködik a hatóságokkal

Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményében azt írta, hogy “az első vizsgálatok alapján a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett”.

Az önkormányzat a jövő héten azonnali belső, részletes vizsgálat során áttekinti a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket – fűzte hozzá.

A polgármester a közleményben utalt arra, hogy a rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást.

Várpalota önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz – írta Campanari-Talabér Márta. A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén szombat délután esett szét egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg.

Egy 18 éves fiú életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Őt a győri Petz Aladár kórházban ápolják.

A Veszprém Megyei Napló internes oldala egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le. A hinta tele volt, nyolcan ültek benne.

Egy gyereket térdsérüléssel a veszprémi Csolnoky Kórházban kezelnek. Rajta kívül hárman sérültek meg könnyebben, közülük egyet a helyszínen láttak el, ketten ambuláns kezelés után elhagyhatták a kórházat.

– MTI –