Hinni kell a jóban

Hinni kell a jóban
© Illusztráció: Matey István
A foci-Eb után ismét megmutatta az ország, hogy vannak célok, amiért képesek vagyunk összefogni. A fővárosban indult egy kezdeményezés: arra kérték a szolidárisabb embertársakat, hogy használaton kívüli kabátjaikat tegyék ki nyilvános helyeken elhelyezett fogasokra, s onnan bárki, akinek szüksége van rá, akaszthasson le egyet vacogó vállára. Kálmán-Kovács Mónika írása.

Két nap alatt országos méretűvé nőtte ki magát az akció, percről percre jelentek meg Facebook-posztok az újabb helyszínek meghirdetésével kapcsolatban.

A harmadik nap reggelén érkeztek az első hírek a kabátokat „sportszatyorral elszállító alakokról” . Utólag okoskodva: várható volt. Utólag átgondolva: szükséges lett volna valamiféle biztonsági megoldás. Hogy a jó szándékú emberek csak a rászorulók helyzetének javítását tartották szem előtt, teljesen érthető. S bár sokakat az efféle hozzáállás egy élere eltérít a jótékony cselekedettől, felül kell emelkedni az ilyen lelketlenségen, s ha kell, újra össze kell fogni nemes célok érdekében. Mert az emberség, a gondoskodásra való nevelés csak példamutatással adható át az utódoknak. Menjünk hát tovább az útnak ezen az oldalán!

– Kálmán-Kovács Mónika –
hirdetés